Hlavní obsah

Příliš mnoho nevěst není pannami a covid je trest, tvrdil kazatel. Na nemoc zemřel

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další z kazatelů, kteří tvrdili, že onemocnění covid-19 je boží trest, na tuto nemoc zemřel. Tentokrát se obětí nemoci stal televangelista Irvin Baxter. Ten od vypuknutí pandemie hlásal, že covid-19 je božím trestem za to, že se lidé věnují předmanželskému sexu a podivoval se nad tím, jak málo nevěst zůstane do svatby pannami.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Baxter byl zakladatelem církve Endtime Ministries, ve které od roku 1991 působil rovněž jako kazatel. Kázal v televizních vysíláních a vydělával na darech od věřících. Podle vyjádření církve podlehl nemoci covid-19 v úterý.

Není jasné, jak se nakazil, ovšem o tom, odkud nemoc pochází, měl jasno. Považoval ji za seslanou Bohem, aby lidstvo probudil. „Přišel jsem na to, když jsem přemýšlel o hříchu smilstva,“ uvedl Baxter už březnu. „Udělal jsem si malý průzkum a v USA nyní žije na 7,5 milionů nesezdaných párů,“ vysvětlil Baxter.

„Ke všemu – a doufám, že ten výzkum není pravdivý, ale mám to přímo z encyklopedie – uvádí se, že 5 procent nevěst jsou v Americe panny. To znamená, že 95 procent jich hřích smilstva spáchalo,“ řekl Baxter.

Tvrdil, že dokáže vyléčit covid-19. Teď sám zemřel

Zahraniční

Ve svých uváhách proto došel k závěru, že Bůh seslal covid-19 na Zem jako trest, aby lidstvo probudil. „Tenhle koronavirus může být i privilegium, protože přichází mnohem větší soud. Je to v Bibli,“ uvedl Baxter.

Baxter, který byl vášnivým příznivcem Donalda Trumpa a tvrdil, že „každý, kdo nesnáší kříž, nesnáší Trumpa”, se stal jednou z 233 tisíc obětí, které v USA dosud zemřely na komplikace po nákaze koronavirem.

Reklama

Výběr článků

Načítám