Hlavní obsah

Organizovaných skupin turistů se karanténa po vstupu do Tuniska netýká

Organizovaných turistických skupin se dodržení karantény po vstupu do Tuniska podle Tuniského národního úřadu pro cestovní ruch netýká. Všichni lidé, kteří se do země vydají s cestovní kanceláří (CK), očkovaní i neočkovaní proti covidu-19, se ale musejí prokázat negativním PCR testem provedeným nejdéle 72 hodin před začátkem cesty.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Výjimku mají děti do 12 let. Změna opatření, kdy turisté, kteří nemají dokončené očkování, budou muset od 25. srpna nastoupit desetidenní karanténu, se vztahuje na individuální cesty.

Na dotaz ČTK to v pátek za Tuniský národní úřad pro cestovní ruch uvedla Kateřina Dušková.

Cestovatelé, kteří se od 25. srpna rozhodnou do Tuniska vydat takzvaně na vlastní pěst a nemají kompletní očkování, budou muset karanténu strávit ve vybraných hotelech.

Neočkovaní Češi budou muset v Tunisku do desetidenní karantény

Svět

Seznam by podle Duškové měl být zveřejněn zřejmě v pondělí. Dosud platila sedmidenní karanténa v místě bydliště. Na detailní informace je třeba počkat, až úřady nařízení vydají jako vyhlášku, doplnila Dušková.

Pro turisty, kteří do Tuniska vycestují s CK, by mělo nadále platit, že kromě negativního PCR testu budou potřebovat ubytovací voucher vydaný CK.

Po celou dobu pobytu se nemají oddělovat od zájezdu. Před cestou také musejí vyplnit a vytisknout příjezdový formulář.

Česká republika od 23. srpna vyřadí Tunisko na tzv. mapě cestovatele ze zemí s extrémním rizikem nákazy, kam české úřady důrazně nedoporučují cestovat.

V této kategorii byl severoafrický stát od 5. července. CK po oznámení o vyřazení Tuniska ze zemí s extrémním rizikem nákazy zařadily destinaci znovu do nabídky, lety zahájí na začátku září.

Vláda zákazem vycestování do Tuniska zmátla tisíce lidí. Musela couvnout

Domácí

CK Blue Style má podle své mluvčí Ilony Topolové k dispozici lety do Tuniska od 4. září do konce října.

Země je podle ní u klientů velmi oblíbená a CK ihned zaznamenala růst poptávky o pobyty na ostrově Džerba i na tuniské pevnině. Lety do Tuniska od začátku září vypraví také CK Exim Tours a CK Fischer.

Tunisko je podle mluvčí cestovní agentury Invia Andrey Řezníčkové obzvlášť oblíbené na podzim, kdy patří mezi nejvíce poptávané destinace.

Češi tam létají až do listopadu, nejčastěji volí zájezdy na osm dní. Severoafrická země loni dokonce trhala v prodejích rekordy, řekla. I proto nyní očekává mezi klienty velký zájem.

„Tím spíš, že je už naočkovaných mnoho lidí a nemusejí ani podstoupit pětidenní samoizolaci po návratu do ČR,” dodala.

Cestovky klientům za Tunisko nabídnou změnu destinace, nebo vrácení peněz

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám