Hlavní obsah

Velká očkovací centra po prázdninách skončí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po prázdninách přestane v Praze fungovat jak Národní očkovací centrum v O2 universum, tak magistrátem provozované centrum na Vyšehradě. Očkování proti koronaviru se pak přesune do menších center a k praktickým lékařům. Jen do konce srpna počítají s provozem velkokapacitnách center i v dalších krajích.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Po registraci se vchází do očkovací haly, kde lékař potvrdí všechny informace ve speciální aplikaci a očkovaného pošle...

Článek

Po prázdninách přestane v Praze fungovat jak Národní očkovací centrum v O2 universum, tak magistrátem provozované centrum na Vyšehradě. Jak řekl pražský očkovací koordinátor Martin Ježek, zbylou poptávku by měla zajistit menší centra, z nichž některá jsou nyní uzavřená a znovu se otevřou, a praktičtí lékaři.

Podle Ježka je nyní očkovací kapacita v metropoli bez započítání praktických lékařů necelých 20 000 naočkovaných denně. Kapacita očkovacího centra O2 universum by v polovině června měla dosáhnout 7000 dávek denně, Kongresové centrum na Vyšehradě zvládne 1000 lidí denně, což se má v červnu podle dřívějších informací dále navýšit.

Padl další očkovací rekord

Domácí

Po prázdninách zřejmě přestanou očkování nabízet i větší nemocnice. Očkovat už přestala například Motol.

Velká očkovací centra skončí po prázdninách také v mnoha městech Středočeského kraje. S provozem do září počítají velkokapacitní centra i v Karlovarském, Moravskoslezském či Zlínském kraji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám