Hlavní obsah

Nitru čeká plošné testování, denně tam na koronavirus umírá deset lidí

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

V okrese Nitra, kde je momentálně nejhorší epidemiologická situace z celého Slovenska, se uskuteční tři kola plošného testování obyvatel antigenními testy. „V okrese Nitra mohou do práce jen ti, kteří budou mít negativní test ne starší než sedm dní,” řekl v úterý předseda slovenské vlády Igor Matovič.

Foto: Jae C. Hong, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Ředitel nitranské nemocnice Milan Dubaj informoval, že zdravotnické zařízení je na hraně svých možností. „Počet covidových pacientů v Nitře se pohybuje stále kolem 200, denně máme na deset úmrtí a v karanténě máme dvě stě zdravotníků,“ řekl ředitel.

Nitře došly ventilátory a nestíhá krematorium

Koronavirus

Dubaj informoval, že v posledních dnech zemřel v nemocnici urolog, který se staral o covidové pacienty, dále pracovník covidového oddělení a v úterý zemřel internista.

Deník Nový čas přiblížil příběh vojáka v záloze a zdravotníka Jozefa (47) z Nitry, který rovněž zemřel s covid-19. „Po odchodu do zálohy pracoval v nemocnici v Nitře a pomáhal v boji s pandemií,“ uvedl list. Muž se nakazil koronavirem a zemřel 1. ledna 2021.

Jak vzniklo očkování a k čemu slouží

Zdraví

Podobně smutný je i příběh profesionálního vojáka Juraje (35), který se narodil v Nitře a v armádě sloužil od roku 2005. Dvakrát byl nasazen v operaci ISAF v Afghánistánu a aktuálně se připravoval na nasazení v Bosně a Hercegovině. Když zjistil, že má covid-19, odešel do karanténního centra ve výcvikovém středisku Lešť v okresu Zvolen, aby chránil svou rodinu.

„Ani se nerozloučil s manželkou Danou a dvěma syny Lukášem (4) a Filipem, který se narodil loni v září,“ uvedl Nový čas. Juraj se z karantény nevrátil, když 29. prosince zemřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám