Hlavní obsah

Nesmí učit, nedostane plat. Izrael jde tvrdě proti neočkovaným učitelům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

Tvrdý postup vůči neočkovaným učitelům zaujal Izrael. Pokud nebudou mít takzvaný zelený pas, tedy potvrzení o očkování proti covidu-19 či prodělání nemoci, po níž se ale musí nechat pravidelně testovat, od 3. října nesmějí učit a nebudou ani dostávat plat, píše deník The Jerusalem Post. Tito pedagogové dokonce nesmí vést ani on-line výuku.

Foto: Nir Elias, Reuters

Izrael očkuje třetí dávkou vakcíny proti koronaviru

Článek

Od 3. října budou zelené pasy platit pouze po dobu šesti měsíců, které uplynou od aplikace druhé dávky vakcíny. Poté musí dotyčný dostat třetí, posilující dávku vakcíny, píše deník.

Covid pas má lidi přinutit k očkování, přiznali Izraelci

Koronavirus

Koordinátor protiepidemických opatření v Izraeli Nachman Aš tvrdí, že právě neočkovaní lidé mají vážný průběh koronaviru a plní izraelské nemocnice.

Země se v poslední době potýkala s nedostatkem speciálních přístrojů ECMO, schopných nahradit práci plic a srdce u pacienta. A chyběly nejen přístroje, ale také obsluhující personál na jednotkách intenzivní péče. „Vážný průběh nákazy se dnes vyskytuje hlavně u neočkovaných, kteří zatěžují nemocnice,“ dodal.

Třetí dávka pomáhá, dokládá studie

Blízký a Střední východ

Vzhledem k vysokému počtu nakažených se Izrael snaží zvýšit proočkovanost a přesvědčit všechny, kteří očkování odmítají. Země s 9,4 miliony obyvatel ve čtvrtek ohlásila 5921 nových případů nákazy koronavirem. Ve vážném stavu bylo 723 pacientů, přičemž 253 z nich je v kritickém stavu a 200 je napojeno na ventilátory.

Covid prodělala téměř pětina dětí ortodoxních židů v Izraeli

Zahraniční

Na konci července se Izrael stal první zemí na světě, která začala očkovat třetí dávkou vakcíny proti covidu-19. Doposud bylo zhruba 60 procent obyvatel očkováno dvakrát, zhruba 34 procent třikrát.

Reklama

Výběr článků

Načítám