Hlavní obsah

Vicepremiér Hamáček zcela zmizel z obrazovky

– Praha

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) hájil pro Novinky svoji nepřítomnost na tiskových konferencích i absenci brífinků po jednání Ústředního krizového štábu (ÚKŠ). Podle něj na vládní tiskovky chodit nemusí, protože tam nemá žádný svůj materiál. Jednání se ale dále účastní.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jan Hamáček (ČSSD)

Článek

„Opatření vlády představuje a komentuje premiér a ministr zdravotnictví, který je na vládu předkládá. Pokud by vláda projednávala nějaký klíčový materiál ministerstva vnitra, komentoval bych ho já, nicméně v poslední době žádný takový nebyl,“ napsal v pátek Hamáček Novinkám.

„Na jednání vlády chodím,“ ujistil Hamáček.

Zákaz vstupu do práce bez testu či očkování? Už se to zvažuje, řekl Hamáček

Domácí

Na začátku roku přitom chodil i na brífinky a pravidelně vedl také tiskové konference po jednání Ústředního krizového štábu a vyzýval lidi, aby dodržovali vládní restrikce.

Ke covidu se Hamáček na tiskové konferenci po ÚKŠ vyjádřil naposledy na konci října, kdy prohlásil, že do práce by mohli jen lidé, kteří budou mít potvrzení o bezinfekčnosti, případné testy by si zaměstnanci museli hradit sami. Premiér Babiš tehdy uvedl, že takový návrh není reálný. Očekává se však, že podobný návrh vláda tento pátek skutečně schválí.

Hamáček se ukáže v pondělí

Podle Hamáčka tisková konference po jednání krizového štábu od té doby dvakrát nebyla, protože vláda nepřijala žádná opatření. „V pondělí bude,“ avizoval pro Novinky.

Jeho politická aktivita se rázně utlumila po výsledku voleb. Sociální demokracie pod jeho vedením nepřekonala pětiprocentní hranici nutnou pro vstup do Sněmovny, přitom před deseti lety ČSSD volby vyhrála se ziskem přes 20 procent.

Zákaz vstupu do práce bez testu či očkování? Už se to zvažuje, řekl Hamáček

Domácí

Hamáček po říjnových volbách přestal na tiskové konference po vládě chodit. Překvapivě častěji se na nich objevuje naopak premiér v demisi Andrej Babiš (ANO), který se před volbami v atriu Strakovy akademie naopak ukázal málokdy.

Reklama

Výběr článků

Načítám