Hlavní obsah

Mám zřejmě covid-19, oznámil Elon Musk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf výrobce elektromobilů Elon Musk má zřejmě nemoc covid-19. Průběh nemoci je podle jeho slov mírný, oznámil na svém Twitteru.

Foto: Bobby Yip, Reuters

Zakladatel automobilky Tesla Elon Musk.

Článek

„Dostávám zcela rozdílné výsledky od různých laboratoří, ale s největší pravděpodobností mám mírný případ covidu. Mám symptomy jako u mírného nachlazení,“ napsal Musk. Už v pátek uvedl, že podstoupil čtyři rychlé testy, dva byly pozitivní a dva negativní.

„Děje se tu něco strašně podvodného. Byl jsem dneska čtyřikrát testován na covid. Dva testy vyšly negativně, dva pozitivně. Stejný přístroj, stejný test, stejná zdravotní sestra,“ napsal.

Musk v minulosti kritizoval protikoronavirová opatření a uzavírání obchodů, služeb, některých průmyslových společností. V dubnu je dokonce označil za "fašistické" a tvrdil, že jsou porušována lidská a ústavní práva, když jsou „lidé zavíráni ve svých domovech“.  Nelíbilo se mu, že hlavní závod Tesly poblíž San Franciska musí zůstat zavřený. Musk také riskoval konfrontaci s úřady, aby tam rychleji zahájil výrobu tamních elektromobilů.

V USA se dosud nakazilo koronavirem 10,9 milionu lidí a v souvislosti s infekcí zemřelo 245 tisíc osob.

Reklama

Výběr článků

Načítám