Hlavní obsah

Japonsko hlásí rekordní počet úmrtí pacientů s koronavirem za den

Japonsko za poslední den zaznamenalo 415 úmrtí pacientů nakažených koronavirem, což je největší počet v této zemi od začátku pandemie. Informovala o tom ve středu agentura Reuters s odvoláním na údaje japonského ministerstva zdravotnictví.

Foto: Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Podle Světové zdravotnické organizace má Japonsko, kde žije téměř 126 milionů lidí, za uplynulý týden nejvíc nových nákaz koronavirem na světě a v počtu úmrtí je na druhém místě po Spojených státech.

Na první místo v počtu nákaz v poslední době Japonsko řadí i americká Univerzita Johnse Hopkinse (JHU), která pandemii sleduje celosvětově. Počet nakažených za 28 dní dosáhl v Japonsku 3,89 milionu, píše JHU na svých stránkách.

Podle Reuters se za posledních 24 hodin v Japonsku nakazilo koronavirem 216 219 lidí a země se tak pomalu blíží k srpnovému rekordu 260 000 infikovaných za den.

Do celosvětových údajů ale například není možné spolehlivě zahrnout Čínu, která přestala denní statistiky infikovaných zveřejňovat a do úmrtí pacientů s koronavirem započítává jen ty, kteří podlehnou zápalu plic nebo respiračnímu selhání.

Čínští turisté se nadšeně rozjíždějí do světa, zatímco jim doma exploduje covidová bomba

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám