Hlavní obsah

Jak to bude se shromažďováním: Na poutě ano, na kroužky stále ne

Právo, Jiří Mach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od příštího týdne se uvolní pravidla pro shromažďování osob, a to tak, že se venku bude moci scházet až dvacet osob, ve vnitřních prostorách maximálně deset. Neznamená to však, že by se mohly začít pořádat zájmové aktivity. Povoleny jsou jen menší oslavy, přehlídky či poutě.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„V základních uměleckých školách, střediscích volného času a jazykových školách s právem státní jazykové zkoušky je možná účast pouze na individuálních konzultacích nebo na individuální prezenční výuce za přítomnosti jednoho žáka nebo účastníka a jednoho pedagogického pracovníka,“ sdělila ve středu Právu mluvčí ministerstva školství Aneta Lednová.

Dodala, že školy nesmějí žádné zájmové činnosti provozovat mimo výše popsané výjimky, mohou pouze otevřít družiny a kluby, ale jen pro žáky v prezenční výuce za dodržení homogenních skupin. Mohou tam tedy nastoupit pouze žáci stejné třídy.

Přehledně: Jak se v pondělí rozvolní opatření

Domácí

Vláda v úterý oznámila, že se otevřou zoologické a botanické zahrady, ale jen na pětinovou kapacitu, přičemž vnitřní pavilony budou nadále uzavřeny.

„Povoleny budou i spolkové, taneční, tradiční a jim podobné akce a jiná shromáždění, slavnosti, poutě, přehlídky, ochutnávky, oslavy, pokud na nich bude venku méně než dvacet osob a uvnitř deset osob. Pro svatby či pohřby bude platit omezení na 15 osob. Na maximálně sto osob bude omezeno i právo shromažďovací,“ stojí v usnesení vlády.

Restart amatérů se zpozdí

Odvolání ministra zdravotnictví Jana Blatného komplikuje snahy o obnovení amatérského sportu. Plánovaná schůzka předsedy Národní sportovní agentury Milana Hniličky na ministerstvu zdravotnictví se uskuteční až s novým ministrem Petrem Arenbergerem.

Nejdřív mladí v oddílech. Sportovci přišli s plánem pro návrat na sportoviště

Domácí

K neprodlenému otevření českého mládežnického sportu vyzval i Český olympijský výbor (ČOV).

Reklama

Výběr článků

Načítám