Hlavní obsah

Italské nemocnice se plní. Přírůstky nakažených jsou rekordní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

V Itálii přibylo za poslední den 26 831 lidí nakažených koronavirem, nejvíc od začátku epidemie. Nejvyšší počet nových případů hlásí regiony Lombardie a Kampánie, informovalo italské ministerstvo zdravotnictví.

Foto: Reuters

Policie v Římě dohlíží na dodržování protikoronavirových opatření

Článek

V šedesátimilionové Itálii v poslední době denní bilance nakažených setrvale roste a je vyšší než na jaře, kdy země zažívala vrchol první vlny pandemie.

Odborníci ale upozorňují, že čísla z jara nelze s těmi současnými srovnávat vzhledem k tomu, že se nyní provádí několikanásobně více testů. Ve středu jich zdravotníci vyhodnotili přes 200 tisíc.

Italští zdravotníci padají vyčerpáním. Rekordní čísla jsou zpět

Evropa

Celkem se v Itálii koronavirem nakazilo na 616 tisíc lidí, 38 122 jich zemřelo. Už několik dní po sobě hlásí úřady více než dvě stovky mrtvých pacientů s covidem-19 denně. Plní se i nemocnice, kde je aktuálně kolem 16 tisíc nakažených, a jednotky intenzivní péče, které se starají o zhruba 1700 z nich ve vážném stavu.

Kvůli nepříznivé situaci jsou v Itálii od pondělí uzavřená kina, koncertní sály, posilovny, plovárny i lyžařská střediska. Bary a restaurace musí přestat obsluhovat hosty úderm šesté hodiny večerní. V mnoha městech se ale proti restrikcím opakovaně demonstrovalo.

Rakousko hlásí rekordní přírůstek. Zpřísní pravidla pro české cestovatele

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám