Hlavní obsah

Hongkong si s covidem neví rady. Kvůli přeplněným nemocnicím nocují pacienti venku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hongkong

Hongkong razí podobně jako Čína politiku nulové tolerance vůči koronaviru. Situace přesto dospěla do fáze, kdy noc na středu museli pacienti Caritas Medical Centre strávit venku, protože nemocnice vyčerpala svou kapacitu kvůli vysokému počtu nakažených, uvedla agentura AP.

BEZ KOMENTÁŘE: V přeplněné hongkongské nemocnici nocují pacienti venkuVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Nemocnice tak před budovou musela vztyčit několik stanů a ani ty nestačily. Několik pacientů muselo ležet pod širým nebem s přikrývkami. Teploty v noci padaly ke 13 stupňům Celsia.

Ve středu hongkongské úřady oznámily 4285 nových případů a 9 úmrtí. Dalším sedmi tisícům lidí vyšel pozitivně antigenní test a oni čekají na přetestování formou PCR. V regionu je aktuálně využíváno více než 90 procent izolačních zařízení.

Nulový covid stahuje Hongkong nemilosrdně ke dnu

Koronavirus

Čínský prezident Si Ťin-pching už vyzval vedoucí představitele Hongkongu, aby dostali epidemii covidu-19 pod kontrolu. Jeho výzva zvýšila tlak na správkyni Hongkongu Carrie Lamovou, která v úterý přiznala, že reakce její vlády na epidemii je neuspokojivá a že si nemocnice a zdravotnický personál se situací nedokážou poradit.

„Hongkongská vláda musí mobilizovat všechny síly a zdroje a přijmout veškerá možná opatření, aby ochránila bezpečnost a zdraví lidu a zajistila stabilitu,“ nechal se slyšet Si. Jeho výrok otiskly hongkongské listy s tím, že neupřesnily, kdy slova Si vyřkl. Uvedly pouze, že to bylo nedávno.

V Hongkongu jsou kvůli epidemii zavřené školy, restaurace, kostely i tělocvičny a na veřejnosti se smějí scházet maximálně dvě osoby. Většina lidí pracuje z domova. Již dva roky jsou prakticky uzavřené hranice, takže někdejší centrum obchodu a turismu se změnilo v jedno z nejizolovanějších velkých měst na světě, uvedla agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám