Hlavní obsah

Rakousko zakázalo vstup turistům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň
Aktualizováno

Rakousko po dobu plošné koronavirové uzávěry zakáže vstup do země za účelem turistiky. Informoval o tom v pátek oficiální portál cestovního ruchu.

Foto: Profimedia.cz

Rakousko během celonárodní uzávěry zakáže vstup zahraničním turistům. Ilustrační foto

Článek

„Turistické cesty do Rakouska nebudou během lockdownu možné,” uvedl turistický portál Austria.info s tím, že bližší informace sdělí, jakmile budou k dispozici.

Rakousko také od pondělí zpřísní podmínky pro vstup do země za neturistickými účely. V platnosti zůstanou pouze PCR testy, antigenní už platit nebudou.

Rakouská vláda v pátek po jednání s hejtmany oznámila, že po nedávných rekordních počtech nových nákaz koronavirem spustí od pondělí plošnou uzávěru. Lockdown bude trvat nejméně deset dní, maximálně dvacet.

Pod hrozbou odnětí svobody. V Rakousku bude očkování proti covidu povinné

Zahraniční

Otevřeny zůstanou školy a studenti budou mít nadále možnost účastnit se prezenční výuky. Pro všechny stupně platí povinné nošení roušek, a to i ve výuce. Děti ale smějí zůstat doma i bez potvrzení lékaře a škola jim dodá výukové balíčky.

Vedle uzávěry bude v Rakousku od února platit povinnost nechat se očkovat. Nenaočkovaným bude hrozit odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám