Hlavní obsah

Falešné očkování za 10 tisíc. Italská sestra před vpichem injekci vyprázdnila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Italská policie zatkla zdravotní sestru, která si nechala platit od antivaxerského hnutí za to, že lidi naoko očkovala a následně jim vystavovala certifikát o vakcinaci. Sicilští policisté počínání sestry natočili skrytou kamerou, záběry zveřejnila agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Skrytá kamera zachytila, jak sestra očkuje lidi prázdnými injekcemiVideo: Reuters

 
Článek

Společně se zdravotní sestrou byli zatčeni další dva lidé včetně šéfa místního antivaxerského hnutí, které sestře za úkony platilo.

Policisté sestru natočili na skrytou kameru. Před samotným úkonem látku v injekci vstříkla do ubrousku či kapesníku. Až poté jehlu s prázdnou stříkačkou vpíchla do ramene pacienta a stiskla píst, který se však už nemohl pohnout.

„Očkováním“ prošel zhruba tucet lidí včetně jednoho z policistů. Podle místních médií platil každý jednotlivec za úkon zhruba 400 eur (zhruba 10 tisíc korun). „Odkryli jsme temné a podvodné jednání těchto zarytých odpůrců očkování, kteří neváhají porušit zákon,“ uvedl šéf palermské policie Leopoldo Laricchia.

Na covidovém mejdanu v Itálii si úmyslně předávali nákazu. Jeden účastník zemřel, tři jsou na JIP

Koronavirus

Covidovými certifikáty, které zdravotní sestra pacientům poskytla, jsou povinni se prokázat v Itálii všichni zaměstnanci. Pokud tak neučiní, vystavují se riziku pokuty v rozmezí od 600 do 1500 eur (15 až 38 tisíc korun).

Očkování je navíc v Itálii podle nařízení vlády povinné pro všechny zaměstnance ve zdravotnictví, dále pak učitele a příslušníky ozbrojených sil.

Ital nakažený koronavirem se nechal z Prahy převézt sanitkou domů

Zahraniční

Na začátku prosince vláda premiéra Maria Draghiho ještě více zpřísnila podmínky pro všechny neočkované. Omezila jim přístup na řadu veřejných míst, včetně barů, restaurací, muzeí, kin, klubů či sportovních a kulturních akcí.

V Itálii je alespoň jednou dávkou očkováno 81 procent lidí a zhruba čtvrtina obyvatel už podstoupila také posilující třetí dávku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám