Hlavní obsah

Čtvrtou dávku očkování dostalo zatím 4564 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrtou dávkou očkování proti covidu se od pondělí, kdy byla možnost dalšího boosteru spuštěna, naočkovalo 4564 lidí. Drtivá většina očkovaných je z věkové skupiny nad 60 let. Vyplývá to ze statistik zveřejňovaných ministerstvem zdravotnictví.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Největší zájem měli obyvatelé Prahy, Jihomoravského a Středočeského kraje. Velký zájem zaznamenaly v pondělí zejména pražská Thomayerova nemocnice a nemocnice Motol, kde se tvořily fronty. Nejméně lidí, celkem 12, se naočkovalo v Olomouckém kraji.

V pondělí se pro čtvrtou dávku dostavily necelé dva tisíce lidí. Celkově tento den zdravotníci naočkovali tři tisíce lidí.

V úterý dostalo booster už 2639 lidí, což bylo nejspíš způsobeno otevřením některých očkovacích míst v některých krajích až v tento den. Jedná se např. o Pardubický kraj nebo Vysočinu, jak upozornila ČTK.

Vakcinologové doporučují čtvrté očkování proti covidu lidem nad 60 let

Domácí

Nejvíce zájemců se našlo v rizikové skupině nad 60 let, a to celkem 86 procent.

Zejména právě této věkové skupině doporučovali přeočkování odborníci i ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09).

Čtvrtá dávka očkování, tedy druhá posilovací dávka, je určená pro zájemce starší 18 let, kteří mají od posledního očkování alespoň čtyři měsíce.

První dávkou vakcíny bylo dosud naočkováno přes 6,5 milionu lidí, na druhou se jich dostavilo o 85 tisíc méně.

Třetí dávku už obdrželo jen 4,3 milionu obyvatel.

Začalo očkování čtvrtou dávkou. Fronty byly jen v Praze, v regionech je zájem výrazně nižší

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám