Hlavní obsah

Brnem koluje fáma: Žena s koronavirem byla tancovat v klubu

Právo, Miroslav Homola
Brno
Aktualizováno

Noc trávila v jednom známém nočním tanečním klubu. Taková fáma se v pondělí začala šířit Brnem poté, co se zjistilo, že žena z USA, u které byl zjištěn pozitivní nález infekce koronavirem, trávila noc z pátku na sobotu ve městě nad Svratkou. O ničem takovém však nevěděli ani provozovatelé zmíněného podniku, ani pracovníci krajské hygienické stanice, kteří pobyt žen v Brně mapovali.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Podle našich zjištění žena přicestovala z Itálie do Brna až v pozdních večerních hodinách, kdy si také přes úschovnu odebrala klíče od bytu, který si přes systém Airbnb pronajala ještě se třemi kamarádkami. Tam také strávily noc a následující den odcestovaly všechny ženy do Prahy, kde byla žena z USA s příznaky nemoci vyšetřena a posléze hospitalizována v Nemocnici na Bulovce,“ řekla Právu Renata Ciupek z Krajské hygienické stanice v Brně.

Jak doplnila, hygienici nechali vyšetřit všechny, kteří v bytě po odjezdu čtveřice byli.

Koronavirus hlásí další země, nákaza je v Lotyšsku, Tunisku i Senegalu

Koronavirus

„Tedy personál, který v bytě po vyspání uklízel, převlékal postele a podobně. Tito lidé bez příznaků nemoci jsou nyní ve čtrnáctidenní domácí karanténě. Vzhledem k pozdnímu příjezdu žen do Brna nepředpokládáme, že by se v noci z pátku na sobotu vyskytovaly jinde než v uvedeném bytě,“ doplnila Ciupek.

Tři vysoké školy ruší kvůli koronaviru výuku

Koronavirus

Jak také doplnila, podle informací, které od pražských kolegů má, byly dvě kamarádky Američanky v Praze rovněž hospitalizovány, čtvrtá již údajně odcestovala zpět do Milána.

V Brně v pondělí zasedla i v souvislosti s návštěvou nakažené Američanky ve městě bezpečnostní rada Jihomoravského kraje. Podle hejtmana Bohumila Šimka (ANO) není důvod k panice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám