Hlavní obsah

Británie brzy schválí vakcínu od AstraZeneca

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Británie začne nejspíš už na začátku ledna distribuovat do očkovacích center vakcínu proti covidu-19 vyvinutou díky spolupráci Oxfordské univerzity s farmaceutickou společností AstraZeneca. Napsal o tom nedělník The Sunday Telegraph. Podle jeho informací by úřady měly očkovací látku schválit během několika následujících dní.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Společnost AstraZeneca, která vyvinula svou vakcínu.

Článek

Británie už od začátku prosince očkuje proti covidu-19 látkou od firem Pfizer a BioNTech, která se nyní distribuuje i v zemích Evropské unie. Tuto vakcínu už dostalo ve Spojeném království přes 600 000 lidí.

Vakcína od AstraZeneca se nejspíš začne používat od 4. ledna, napsal The Sunday Telegraph. Britská vláda má v plánu během následujících dvou týdnů dvěma dostupnými vakcínami naočkovat zhruba dva miliony lidí.

Vakcína od společnosti AstraZeneca má stejně jako látka od společnosti Moderna, kterou se už očkuje ve Spojených státech, příznivější podmínky pro skladování. Nevyžaduje totiž uchovávání v extrémně nízkých teplotách kolem minus 70 stupňů Celsia jako vakcína od firem Pfizer a BioNTech.

Nízký tlak nedokázaly přístroje změřit. Lékař prodělal alergickou reakci na vakcínu

Koronavirus

Reklama

Související články

Přehledně: Jak se bude očkovat

Evropská léková agentura (EMA) jako první schválí vakcínu od americké společnosti Pfizer a německé firmy BioNTech 21. prosince. Prvních 9750 dávek pak má být...

Výběr článků

Načítám