Hlavní obsah

Boháči světa kvůli koronaviru zchudli o 10 bilionů

Novinky, mim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejbohatší lidé světa už kvůli koronaviru, který se začal šířit koncem loňského roku v Číně a objevuje se stále v dalších a dalších zemích, přišli o stovky miliard korun. Píše o tom server Daily Mail. Bohatství pěti set nejbohatších lidí světa kvůli cenám akcií, které se závratnou rychlostí propadají, kleslo podle serveru o 444 miliard dolarů (cca 10 bilionů korun).

Foto: Profimedia.cz

Burza v New Yorku (ilustrační foto)

Článek

Koronavirus zasáhl globální akciové trhy. Největší ztráty podle serveru utrpěli tři nejbohatší lidé na světě – generální ředitel Amazonu Jeff Bezos, spoluzakladatel společnosti Microsoft Bill Gates a francouzský magnát Bernard Arnault, který stojí v čele představenstva koncernu LVMH, jehož součástí je například značka Louis Vuitton.

Podle agentury Bloomberg tito muži dohromady přišli o třicet miliard dolarů (cca 700 miliard korun).

Koronavirus mají v Česku tři lidé. Američanka používala Airbnb a do nemocnice přijela sama

Koronavirus

Ztrátu Elona Muska, 25. nejbohatšího člověka světa, vyčíslil server na devět miliard dolarů (208 miliard korun) a pokles čistého kapitálu šéfa Facebooku Marka Zuckerberga na 6,6 miliardy dolarů (152,6 miliard korun).

Koronavirus by mohl způsobit „ekonomickou pandemii“, míní analytici

Koronavirus

Obavy z koronaviru letos způsobily ztráty i miliardářům, jako je Micky Arison, předseda představenstva společnosti Carnival Corporation a majitel basketbalového klubu Miami Heat. Arison podle serveru jen za tento týden přišel o miliardu dolarů.

Epidemiolog Prymula: Koronavirus není mor, dá se to zvládnout

Koronavirus

Index Dow Jones, což je hlavní index odrážející obchodování s akciemi 30 velkých společností na americkém trhu, v posledních pěti dnech klesl o více než dvanáct procent, což je největší pětidenní pokles od finanční krize v roce 2008.

Nejbohatší lidé světa stále bohatnou. A nejchudší taky

Ekonomika

Koronavirus v posledních týdnech děsí lidstvo, protože se nezadržitelně šíří po celém světě. Poprvé se objevil v Číně, ale případy nemoci se objevily například už i v Itálii nebo sousedním Rakousku. Nemocí se nakazily desetitisíce lidí a vědci stále nemají lék ani prostředky, kterými by šíření nákazy zastavili.

První tři případy nákazy se objevily i v Česku.

Reklama

Související články

Jídla je a bude dost, uklidňují obchody

Navzdory panice části spotřebitelů je v tuzemských obchodech jídla dost. Ačkoli roste zájem o trvanlivé potraviny, české obchody mají dostatečné zásoby....

Výběr článků

Načítám