Hlavní obsah

Seniorka, která nevidí a neslyší, se domlouvá prstovou abecedou

Novinky, Česká spořitelna, a.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žije v Palatě - domově pro zrakové postižené, protože s věkem přišla o zrak i sluch a nemohla se dále o sebe sama starat. Co je pro nás nepředstavitelné, vitální seniorka zvládá s grácií. Se světem se domlouvá prstovou abecedou.

Seniorka, která nevidí a neslyší, se domlouvá prstovou abecedou

Článek

Video „I Vaše karta pomůže“ ke zhlédnutí ZDE

Aktivně pracuje například v keramické dílně. Aby se s lektorkou domluvila, co budou zrovna vyrábět, používají prstovou abecedu, kterou si společně vyvinuly. Lektorka uchopí ruku klientky a prstem píše na stole písmeno po písmenu. Klientka říká písmena nahlas, a pokud porozumí sdělení, lektorka jí jako potvrzení stiskne palec. To vše je možné jen díky individuálnímu přístupu pečovatelů v Palatě.

Seniorka, která nevidí a neslyší, se domlouvá prstovou abecedou

Palata poskytuje své služby už 122 let. Od počátku při ní stojí Česká spořitelna a právě teď můžete pomoci Palatě i vy, stačí, když budete platit kartou České spořitelny. Čím více plateb, tím větší příspěvek banka Palatě věnuje. Díky loňské kampani to bylo 1 079 561 Kč, bude to letos druhý milion?

Výběr článků

Načítám