Hlavní obsah

Nový elektrický solární skútr pro oživení udržitelné městské mobility

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnosti BASF a Floatility spolupracovaly na rozvoji ultralehkého elektrického skútru na solární pohon. Ten se vyznačuje nízkou hmotností, váží méně než 12 kilogramů a z více než 80 % jej tvoří kompozitní a plastové materiály BASF.

Nový elektrický solární skútr pro oživení udržitelné městské mobility

Článek

Skútr kombinuje stabilitu, trvanlivost a bezpečnost s vzrušujícím, zajímavým a funkčním designem. Je ideální do městského provozu a svým uživatelům dává při jízdě pocit lehkého „plutí“, od čehož je rovněž příhodně odvozeno i jeho jméno „E-floater“, které odkazuje k anglickému slovu float, tedy vznášet se nebo plout.

Nový elektrický solární skútr pro oživení udržitelné městské mobility

Pro strukturu E-floateru se budou používat různé třídy materiálu Ultramid® (polyamid), který je vyztužený skleněnými vlákny. Zatímco minerály plněný Ultramid® B3M6 se používá pro díly, u nichž je rozhodující nízká deformace, houževnatý Ultramid® B3ZG8 (modifikovaný pro zvýšení rázové houževnatosti) v sobě kombinuje tvrdost a tuhost způsobem, který je ideální pro konstrukční díly, které musejí odolávat zatížení nárazem. Povrchově vylepšený Ultramid® B3G10 SI nabízí i přes svůj vysoký obsah vláken vysokou kvalitu povrchu dílů. Výztuž přední části a palubovky pak bude z nových kompozitních materiálů Ultracom™, pneumatiky a řídítka budou vyrobena z materiálu TPU Elastollan®.

Výběr článků

Načítám