Hlavní obsah

Láká vás bezchybně oholená a dlouho hladká pokožka? Vyzkoušejte IPL epilátor

Komerční článek

Cesta za odstraněním chloupků už nevede jen přes epilační pásky nebo klasické žiletky. Možností je mnohem víc. Jednou z nejefektivnějších metod holení je domácí IPL epilátor Braun. Ten se sice liší od laserového epilátoru, na který jste možná zvyklí ze salonů, ale dosáhnete díky němu dlouhodobě hladké pokožky z pohodlí domova.

Foto: Braun

IPL epilátor Braun

Článek

Jak funguje IPL epilátor?

„IPL neboli intenzivní pulzní světlo je technologie využívající přeměnu světlené energie na tepelnou. Světelné paprsky, které epilátor vydává, zasahují melanin ve folikulech chloupků pod povrchem kůže. Tím přerušuje cyklus dorůstání chloupku. Chloupek se zahřeje a vypadne,“ přibližuje dermatoložka Jana Housková.

IPL odstraňovače chloupků vyžadují trochu trpělivosti a opakování, protože pulzní světlo dokáže zachytit jen chloupky, které zrovna rostou – a v růstové fázi je na těle zhruba 10 - 30 % chloupků. Při opakovaných a pravidelných prvotních ošetřeních a následně při udržovacích ošetřeních prováděných dle individuální potřeby zůstane pokožka dlouhodobě hladká.

Jak vybrat IPL epilátor?

Zalíbila se vám představa IPL epilace? V tom případě není nic snazšího, než si vybrat ten pravý IPL epilátor a vrhnou se na věc! Na internetu najdete mnoho typů (stačí jen zadat heslo „nejlepší epilátor diskuze“ nebo si projít různé recenze IPL epilátorů), které vás mohou inspirovat. Doporučujeme přístroje vždy vybírat u zavedených značek s dlouhou historií. Jedním z nejlepších IPL epilátorů na trhu je například Braun Silk-Expert Pro 5, u kterého se první výsledky objeví už za 3 týdny a samotná epilace při správném užívání vydrží až rok. Inteligentní technologie Braun Skin Pro 2.0 automaticky optimalizuje každý záblesk podle odstínu pokožky v právě epilované oblasti těla. To zaručí dlouhotrvající hladkou pokožku od hlavy až k patě, a to včetně celé intimní oblasti.

Foto: Braun

Braun Silk-Expert Pro 5

Důležité je ale zmínit, že IPL epilace bohužel není vhodná pro všechny. Nedoporučuje se u tmavého zbarvení kůže a nefunguje u jedinců se zrzavými či blonďatými chloupky. Vyhnout byste se tomuto druhu epilace měli i v případě, že máte opálenou pokožku či jakékoli onemocnění kůže.

Pokud se na váš typ pleti IPL epilátor nehodí, nezoufejte. Vyzkoušejte pinzetový epilátor Braun Silk-épil 9 Flex, který se dokonale přizpůsobí konturám vašeho těla i v těžko dostupných místech, jako je oblast podpaží nebo třísel, čímž zajistí hladkou pokožku. Technologie Micro-Grip a o 40 % širší hlava, která odstraňuje i chloupky delší než 0,5 mm, vám umožní užívat si dlouhé týdny nádherně hladké pokožky. Součástí je i nástavec pro úzký kontakt s pokožkou.

Výběr článků

Načítám