Hlavní obsah

Komfortní vytápění vašeho domu zajistí nová generace kombinovaných kotlů na dřevo a pelety

Komerční článek

Řada lidí si vytápění domu dřevem a dřevní biomasou spojí s představou začouzené kotelny, častým přikládáním, otravným čištěním kotle a vynášením popela. Že už to tak nemusí být, se můžeme přesvědčit při představení nové generace kombinovaných kotlů na dřevo a pelety. Tyto inovativní kotle vám zajistí čisté, komfortní a téměř bezobslužné vytápění vašeho domova.

Foto: BLAZE HARMONY s.r.o.

Kombinovaný kotel na dřevo a pelety Hybrid BIOMASS

Článek

Jak už samotný název napovídá, kombinované kotle umožňují kombinovat spalování více druhů tuhých paliv, v našem případě kusové dřevo i dřevní pelety. Základem je zplynovací kotel na kusové dřevo, které se ručně přikládá do spalovací komory kotle.

Promyšlená konstrukce s horním přikládáním

V případě kotlů značky Blaze Harmony je velkou výhodou horní přikládání šikmými dvířky. Jejich otevřením si zpřístupníte celou spalovací komoru kotle a snadno ji naplníte kusovým dřívím.

Spalovací komoru je možné naplnit až na 90 % objemu, což prodlužuje hoření a tím samozřejmě také čas do dalšího přiložení.

Při otevření horních dvířek nedochází k zakouření místnosti, protože se automaticky zapne odtahový ventilátor, který odvádí veškerý kouř spalinovou cestou do komína. Díky této praktické vychytávce je jednoduché udržovat prostor okolo kotle čistý.

Peletový hořák promění kotel na automat

Takovýto inovativní dřevozplynovací kotel je navíc rozšířen o rotační hořák s automatickým přechodem na spalování pelet.

Ve chvíli, kdy vyhoří palivo ve spalovací komoře, kotel začne automaticky spalovat pelety. Tím je zajištěn nepřetržitý provoz kotle i při delší nepřítomnosti majitele například na dovolené.

Foto: BLAZE HARMONY s.r.o.

Zplynovací kotel na dřevo Blaze Green a kombinovaný kotel na pelety Hybrid Biomass

Pro tento případ potěší také přítomnost online ovládání kotle přes internet. Ve chvíli, kdy jste mimo domov, můžete si na svém počítači nebo chytrém telefonu zkontrolovat stav kotle, vytápění svého domu upravit či přizpůsobit.

Topení peletami je možné spustit i na dálku, takže v zimě dorazíte na svou již předem vyhřátou chatu nebo chalupu.

Návrat k vytápění zplynovacím kotlem provedete opětovným ručním přiložením dřeva do spalovací komory.

Ekologické vytápění obnovitelným palivem s vysokou účinností

Všechny kotle od Blaze Harmony poskytují vysokou účinnost spalování přes 90 %. Díky tomu dochází ke spálení téměř veškerého obsahu spalovací komory. Nutnost čištění kotle a vynášení popela se tak snižuje na minimum a obvykle se provádí jen jedenkrát týdně.

Proces účinného a téměř dokonalého spalování má pozitivní vliv také na spaliny a emise hoření.

Obecně jsou emisní hodnoty všech kotlů Blaze Harmony velmi nízké, ovšem u modelů kotlů Blaze GreenBlaze Green Combi se díky čtyřem patentům v jediném kotli podařilo dosáhnout na emisní hodnoty, které jsou již téměř neměřitelné a mohou se srovnávat s kondenzačními plynovými kotli.

Šetrnost a čistotu, kterou se kotle Blaze Harmony vyznačují, tak pocítíte nejen vy ve svém vyhřátém domě, při úsporách a snížených nákladech za vytápění, ale také vaši sousedé, kteří se nemusí obávat oblak dýmu vypouštěných z vašeho komína.

Výběr článků

Načítám