Hlavní obsah

EFAFLEX: Zima se blíží, ušetřete za energie a zvyšte výkonnost firmy

Novinky, www.efaflex.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blíží se nejchladnější období roku. S ním pro mnoho firem přicházejí starosti, jak zajistit dostatečnou teplotu ve svých prostorách, optimální podmínky pro zaměstnance a zároveň minimalizovat úniky energie. Řešením těchto problémů v halách, skladech či výdejnách jsou rychloběžná vrata EFAFLEX.

Vratový list se bezkontaktně navíjí do spirály

Článek

V řadě odvětví podnikají firmy, které potřebují časté otevírání a zavírání vrat. Velkokapacitní sklady, výdej a příjem zboží, výrobní haly s nutností navážet materiál… Obzvláště v zimě každé otevření vrat přináší vyšší náklady na vytápění, úniky energií, průvan a rychlé změny teploty. To vše nejen zvyšuje náklady, ale má negativní vliv také na mikroklimatické podmínky na pracovišti. A ty významně ovlivňují komfort pracovního prostředí a hygienu práce, a tím i pracovní výkonnost.

Řešení EFAFLEX – rychlost, spolehlivost a úspory

S řešením přicházejí rychloběžná průmyslová vrata společnosti EFAFLEX, výsledek čtyř desítek let vývoje a inovací. Jsou konstruována s cílem minimalizovat vaše výdaje, urychlit logistické toky ve firmě a poskytnout vám spolehlivé a dlouhodobé služby. Vrata EFAFLEX jsou schopna otevírat se rychlostí až 4 m/s a zároveň zvládat maximální zátěž i vysoký počet pracovních cyklů. Jak to dokážou? Díky robustní konstrukci a patentovanému bezkontaktnímu navíjení vratového listu do spirály.

Vrata EFAFLEX – funkční i estetické řešení

Zvuková a tepelná izolace: lepší pracovní podmínky i dodržení zákona

Právě podzim je nejvhodnější období pro vyřešení problémů se zbytečnými výdaji za energie a podmínkami na pracovišti. Co se týče úspor, čísla hovoří jasně. Ve srovnání se sekčními vraty dokážou vrata EFAFLEX o rozměrech 4x4 m při 100 otevřeních a zavřeních denně ušetřit majiteli za rok téměř 120 tisíc korun. A to díky vysoké rychlosti, tepelně odděleným izolačním lamelám EFA-THERM® vyplněným polyuretanovou pěnou a dalším originálním nápadům. Stejně účinně zajistí vrata EFAFLEX optimální podmínky pro zaměstnance ohledně hluku a teploty. Podle nařízení vlády č. 361/2007 Sb., které stanovuje podmínky ochrany zdraví při práci, nesmí hluk v okolí firmy překročit 50 dB ve dne a 40 v noci. Spirálová vrata EFAFLEX přitom dosahují zvukové izolace 25 dB. Tzn., že z hluku, který váš provoz v budově vytváří, vrata do vnějšího prostředí propustí o 25 dB méně. To – pro srovnání – odpovídá situaci, jako by ztišila zvuk kytary asi na úroveň šepotu. Díky součiniteli prostupu tepla pro budovy o hodnotě 0,9 W/m2K pak spirálová vrata ve vašich prostorách udrží teplotu požadovanou citovanou normou pro většinu pracovních pozic. Výsledek? Vyšší výkonnost a snížení nemocnosti. EFAFLEX vám tak pomůže zajistit nejen lepší podmínky pro práci, ale také dodržet legislativní požadavky.

Vrata EFAFLEX – funkční i estetické řešení

Minimální údržba a bleskurychlý servis

Zní to skvěle, ale nejsou výkony vrat EFAFLEX na úkor jejich životnosti a spolehlivosti? Naopak, systém pro automatickou opravu přináší provoz téměř bez údržby. A pokud je zásah technika nutný, servisní tým EFAFLEX reaguje okamžitě. Výrobce garantuje dodání kteréhokoli nového dílu do 24 hodin. Rychlost a kvalitu servisu aktuálně podpořil také otevřením třetího servisního centra v ČR – po Olší a Novém Jičíně i v České Lípě. Vaše vrata EFAFLEX tak budou svou práci vždy vykonávat na 100 %.

Vrata EFAFLEX ztiší hluk dopravy na šelest listí

Zvuková izolace vrat EFAFLEX: snížení hluku o 25 dB

Pro srovnání:

Tichý pokoj33 dB
Šelest list60 dB
Silný dopravní provoz80 dB
Vzlet tryskového letadla116 dB

Výběr článků

Načítám