Hlavní obsah

Comic-Con Prague slaví 5 let: Gratulovat přijedou ikony Červeného trpaslíka, Hvězdné brány i Dallasu

Komerční článek

5.-7. dubna oslaví největší český festival popkultury výročí, a oslavy budou veliké. Lister a Rimmer z Červeného trpaslíka, robot C3PO z Hvězdných válek, Terminátor, Bobby z Dallasu, profesor Kratiknot z Harryho Pottera, a spousta dalších hereček, herců, cosplayerů, spisovatelů a milovníků fantastiky se sejde v multifunkčním centru O2 universum.

Foto: Comic-Con Prague

Na letošním Comic-Conu můžete potkat Dave Listera a Arnolda J. Rimmera z kultovního Červeného trpaslíka.

Článek

Chris Barrie. Craig Charles. Anthony Daniels. Robert Patrick. Patrick Duffy. Warwick Davis. Tolik představitelů slavných filmových rolí na jednom místě, to se jen tak nevidí. Comic-Con si za pětiletou dobu své existence vybudoval obrovské povědomí, a to nejen ve fanouškovské komunitě.

Foto: Comic-Con Prague

Jedním z hostů je i Patrick Duffy, slavný Bobby Ewing ze seriálu Dallas nebo Krok za krokem.

Branami O2 universum ve Vysočanech prochází každoročně desetitisíce fanoušků, kteří už si zvykli, že za první ligou světové popkultury už nemusí cestovat za hranice, a že Česko a Praha úspěšným uváděním ikonické světové festivalové značky stvrdily pověst města, které stojí zato navštívit. „Dáváme si záležet jak na seznamu hostů, tak na programu, protože pátý ročník, to už je malé jubileum. Věřím, že nás čeká zatím největší český Comic-Con,“ říká Pavel Renčín, marketingový ředitel společnosti Active Radio, která akci pořádá.

Foto: Comic-Con Prague

Slavnostní zahájení Comic-Conu Prague 2023 a symbolické přestřižení pásky. Najdete třeba MacGyvera?

Všichni jsou hrdinové, a faktor pařby je pět!

Comic-Con je ale daleko více než jen setkání s hvězdami a přednášky o videohrách, komiksových a fantastických světech – hlavními hrdiny jsou návštěvníci, fandom, ti, kteří už dávno přerostli hranice subkultury a stali se jedním z hlavních proudů.

Foto: Comic-Con Prague

Rodina přátel Comic-Conu Praha je obrovská a místo v ní najde opravdu každý. A myslíme tím – opravdu úplně každý.

Na Comic-Con už zdaleka nejezdí jen zarytí fanoušci, takže se vám může velmi jednoduše stát, že potkáte herce, kterého znáte z vašeho oblíbeného filmu, oživlou cosplay postavu z počítačové hry nebo komiksu, a vedle toho rodinu s dětmi – víte, kolik radosti udělá fotka například se Supermanem, trpaslíkem z Pána Prstenů, nebo třeba čtyři metry vysokým Bowserem, hlavním padouchem ze Super Maria, postaveným ze statisíců kostiček LEGO?

Foto: Comic-Con Prague

Bowser, nejtěžší boss ze hry Super Mario. 663 900 LEGO kostek, 3 900 kilo, 4.3 metru. Kdo si troufne na selfie?

No a když vás z toho všeho bude už přecházet zrak, můžete si odpočinout v obří videoherně s nejnovějšími konzolemi i jejich retro předchůdci, podívat se do virtuální reality, koupit si filmový, videoherní nebo tematický merch a knihy, zahrát si deskové hry (těm bude již tradičně věnován jeden velký sál) nebo navštívit Pokémon zónu.

Foto: Comic-Con Prague

K Comic-Conu Prague patří cosplay jako k velbloudovi hrb.

Pražský Comic-Con je prostě srdeční záležitostí. Za pět let své existence vyspěl, má se čile k světu, a k narozeninám si nadělil nejlepší ročník své dosavadní existence – věděli jste třeba, že součástí pátečního programu je DJ vystoupení slavného Listera z Červeného trpaslíka? Vstupenky na jednotlivé dny nebo na celý víkend pořídíte na stránkách Comic-Conu nebo přímo na místě, pokud ovšem nebude vyprodáno – s pořízením tedy neváhejte, letos mizí velice rychle. Na Comic-Conu je faktor pařby pět, a u toho chcete být za každou cenu.

Oficiální aftermovie Comic-Con Prague 2023Video: Comic-Con Prague

Výběr článků

Načítám