Hlavní obsah

Aktivní dovolená pro celou rodinu na Lužických jezerech

Komerční článek

Lužická jezera na pomezí Braniborska a Saska se stávají stále oblíbenějším cílem rodinných výletů. Zatopením bývalých důlních jam vznikla jedinečná vodní krajina. S více než 25 jezery a vodní plochou o rozloze 14 tisíc hektarů je jezerní oblast největším umělým vodním rájem v Evropě. V budoucnu má být deset vodních ploch propojeno plavebními kanály.

Foto: Nada_Quenzel_Tourismusverband_LausitzerSeenland

Aktivní dovolená pro celou rodinu na Lužických jezerech

Článek

Region nabízí širokou škálu volnočasových aktivit pro rodiny s dětmi, včetně dobře propojených stezek kolem jezer, které jsou ideální pro výlety na kole nebo in-line bruslích. Pobřežní stezky, většinou rovinaté a vyasfaltované, nabízejí malebné výhledy na vodní plochy. Okružní trasy jsou dlouhé od pěti do 25 kilometrů a vedou například k jezerům Bärwalder See (20 kilometrů), Geierswalder See (16 kilometrů) a Partwitzer See (21 kilometrů).

Foto: Tourismusverband Lausitzer Seenland - Katja Wersch

Městský přístav Senftenberg

Jezero Senftenberg je příkladem přeměny této jedinečné vodní krajiny. Již od roku 1973 slouží jako oblíbený cíl aktivních rekreantů a rodin. Sedmnáctikilometrová cyklotrasa kolem něj, vhodná pro rodiny s dětmi, nabízí řadu přírodních a aktivních zážitků pro malé i velké. Kromě třpytící se vodní hladiny a dobře upravené okružní trasy lákají návštěvníky i četná dětská hřiště.

Foto: Tourismusverband Lausitzer Seenland-Nada Quenzel

Jezero Geierwalde See

Stezky kolem jezer navozují téměř přímořskou atmosféru. Již deset let přitahuje pozornost maják na Geierswaldském jezeře. Místní restaurace „MehrSeen“ nabízí pestrý jídelníček s lužickými specialitami, které uspokojí každou chuť. Zvláště působivý výhled na rozlehlou krajinu Lužických jezer pak skýtá vyhlídková plošina na Rezavém hřebíku. Třicet metrů vysoká rozhledna, jež se nachází na jezeře Sedlitzer See, vděčí za svůj název rezavě zbarvené oceli Corten, z níž byla postavena. Výrazná architektura odráží proměnu regionu z hornické krajiny na rekreační ráj. Mezi turisty je také oblíbené odpočívadlo na úpatí věže s občerstvením, které posílí na zbytek cesty.

Foto: Tourismusverband Lausitzer Seenland - Kathrin Winkler

Rozhledna Rezavý hřebík

Rodinný park Senftenberger See patří k několika z těch ubytovacích zařízení v oblasti Lužických jezer, která se specializují na potřeby dětí a rodičů. Se svou nabídkou rekreačních domků, kempu, půjčovny kol a lodí, dětskými hřišti, zábavním programem a krytým hřištěm nabízí park zážitkovou dovolenou se vším všudy.

Výběr článků

Načítám