Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Zelinářová útočí na prezidenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemocnici na kraji města nenechávají české televize upadnout do zapomnění, takže i mladší generace mají šanci spatřit paní zelinářovou Dobiášovou. Nezapomenutelná kreace Stelly Zázvorkové brilantně vystihla agresivní blbost v podobě „ženské z lidu, která má hubu jako šlejfíř a nikomu nic nedaruje“.

Foto: Milan Malíček, Právo

Alexandr Mitrofanov

Článek

Zelinářová Dobiášová kromě zmíněných vlastností žádné jiné neměla, ale dokázala i s tím, co měla, otrávit život spoluobčanům, kteří toho uměli nesrovnatelně víc než tento výplod podbízení tehdejšího režimu „obyčejným lidem“.

Zelinářová nevymřela. Žije a nově útočí na prezidenta.

Do vyjednávání vlády s opozicí i Hradem ohledně parametrů důchodové reformy ve středu rázně vstoupil šéf ANO Andrej Babiš. Prohlásil, že ANO je zásadně proti zvyšování věku odchodu do důchodu. Místopředsedkyně hnutí Alena Schillerová přitom ještě minulý týden tuto změnu opatrně připouštěla.

Prezident Petr Pavel si stojí za tím, že se zástupci ANO minulý týden na schůzce u něj shodli s ministrem práce a sociálních věcí Marianem Jurečkou (KDU-ČSL), že se věk odchodu do důchodu bude muset prodlužovat. Ohradil se tak proti výrokům šéfa ANO Andreje Babiše, že jeho hnutí je zásadně proti zvyšování věku odchodu do důchodu.

Vtrhnutí paní zelinářové do veřejného prostoru bude jistě mít své pokračování, ale zásadní dispozice je jasná. Každá ze stran konfliktu nám předkládá vlastní vysvětlení situace a nechává na nás, na čí stranu se přikloníme.

Rozmíšku vyvolal Andrej Babiš. Dá se odhadnout, že podle ustáleného mustru reakcí svých příznivců bude předpokládat, že uvěří jemu. I když na předmětné schůzce nebyl. To je ale v tomto případě fuk. Lenin taky byl v Ječný jen jednou v roce 1912, ale je tam pro leckoho stále.

Co se týče přemýšlivých voličů, dá se očekávat, že se budou řídit fakty, která jsou známa o Andreji Babišovi a jeho schopnosti říkat veřejně pravdu. Lidé, kteří sledují dění pozorněji než ostatní, si vybaví mnoho slibů předáka ANO, které se naplnily tak, že platil opak. Jako že nebude kandidovat do parlamentu, nechce být premiér, nebude kandidovat na prezidenta… Větší rozptyl Babišových výroků s pokřivenou dialektikou je veřejnosti k mání na speciálním serveru. A jsou k tomu uvedeny zdroje včetně četných Babišových výroků.

Proč to zdůrazňuji? Kvůli tomuto čerstvému výjevu.

Jak to napsal Vladimir Vysockij (v kongeniálním překladu Milana Dvořáka): „Jistě že ve světě nakonec zvítězí pravda, ale až dokáže to, co dokáže lež.“

Nesmrtelná paní Dobiášová to ví.

Reklama

Výběr článků

Načítám