Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Paní učitelko, opravdu komunisté chybí?

Titulek je samozřejmě parafrází dotazu chlapečka z filmu Trhák Zdeňka Podskalského. Napadla mě hned poté, co jsem se v sobotu dočetl, že staronová předsedkyně Komunistické strany Čech a Moravy Kateřina Konečná řekla: „Česká republika není v dobré kondici a KSČM ve Sněmovně evidentně chybí. Schvalují se tam obrovské výdaje na zbrojení a lidem se nepomáhá.“

Foto: Milan Malíček

Alexandr Mitrofanov

Článek

Pak jsem se podíval na projev předsedkyně na sjezdu, který proběhl v sobotu, a tam mě zaujalo slovo „vlezdoprdelství“. Přesně zněla ta formulace „evropské vlezdoprdelství současné vlády“.

Patřím k pamětníkům, tak se mi hned vybavil Leonid Iljič Brežněv a v jeho prdeli zabořený Gustáv Husák.

Že píšu hrubě a používám nepřístojné výrazy? Nene, jen pokračuji ve stylistice soudružky předsedkyně Konečné. A plně uznávám její právo jako dědičky KSČ hodnotit míru řiťolezectví, v němž byli komunisté nepřekonatelnými mistry. Vlastně zůstávají stále. Jen změnili hnízdo a koukají z Putinovy zadnice plné zbraní.

Zpět k tvrzení, že komunisté v parlamentu chybějí. Je jejich absence opravdu tak žhavá? Už jsem zmínil podporu pro ruské válečné zločince a odpor vůči bojující Ukrajině, který je, jak se za KSČ říkalo, nedílnou součástí tohoto postoje. Jsou v tomto tanci komunisté nepostradatelní? Kdepak, zastane je Tomio Okamura se svou SPD.

Nebo možná schází jejich nesmiřitelný boj proti vládě, který by vedli všemi možnými prostředky včetně obstrukcí? Omyl. Na to je nově kvalifikován Andrej Babiš, čerstvý absolvent Vysoké školy žvanění a blábolení.

Zkusím to tedy jinde. Mají ve Sněmovně zastání členové této společnosti poznamenaní lety komunistického vládnutí a tím pádem neschopní přijmout realitu roku 2022, plní odhodlání, když už ne vrátit čas nazpět, tak alespoň otrávit co nejvíce demokratických koz, aby svobodně žijícím sousedům pochcípaly?

Soudružky a soudruzi, nalijme si čistého vína! Byl tento náročný úkol splněn? Bylo vynaloženo patřičné úsilí na úseku ideologické práce s občany? Přiložila každá členka a každý člen ruku k dílu?

Odpověď musí znít jednoznačně: Ne, to není ani závrať z úspěchů, poněvadž žádné nejsou. To není ani krok vpřed, dva kroky vzad. Nepomůže ani učit se, učit se, učit se. Všechno ukradl Babiš s Okamurou. Všechno si přivlastnili.

Potřebuje volič poslance, kteří budou pomlouvat vládu? Má je bez komunistů. Nebo poslance, kteří budou hájit to nejhorší, co v lidské bytosti je, co si komunisté dali do výkladní skříně a dlouho pěstovali? Zlobu, závist, zášť? Jsou tam. Komunisty k tomu už nepotřebují. Ani k šíření lží, že za nich bylo líp. Na to vystačí ANO.

Komunisty prostě vystřídali jiní sekáči.

Reklama

Výběr článků

Načítám