Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Nebezpečí? ANO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Asi víte, a když nevíte, tak se teď dozvíte, kvůli čemu přepadlo Rusko Ukrajinu. Řekl to nejdříve petrohradský gubernátor Alexandr Bělov, který své vojáky na Ukrajině oslovil s tím, že tu věc viděli, a není proto třeba dodávat, proč musí svrhnout kyjevský režim. Téměř v každém projevu se k této záležitosti vrací také ruský prezident Vladimir Putin.

Foto: Milan Malíček, Právo

Alexandr Mitrofanov

Článek

Abych vás dál nenapínal… Jsou to záchody, na jejichž vstupních dveřích jsou symboly jak muže, tak ženy. Pak samozřejmě má každé pohlaví zařízení k užívání, aniž by bylo jiným pohlavím rušeno. Ale tato Putinova fobie je v Rusku vydávána za příčinu, proč vraždí ukrajinské ženy a děti.

A byl by v tom čert, kdyby se toto téma neotevřelo na sobotním jednání sjezdu ANO. Poslanci Aleši Juchelkovi leží tyto záchody tolik na srdci, že je odsoudil v jednom projevu dvakrát. Jaké jsou tedy hodnoty, které bude naopak ANO bránit zuby nehty?

Moderátor sjezdu Richard Brabec v reakci na Juchelkův projev, který překročil avizované tři minuty, filozofii babišovců odhalil: „Tři minuty to nebyly, ale máš 120 kilo, víc než já, takže musím podlehnout.“ Lidové rčení tyto hodnoty shrnulo do věty, že větší pes… však víte co, ANO?

Očima Saši Mitrofanova: Zuby a nehty odpůrců manželství pro všechny

Komentáře

Teď porovnejme dva citáty.

Citát číslo jedna. „V tom se lišíme od Fialovy vlády, jejíž prioritou není Česká republika a naši občané, ale především Ukrajina a přikyvování Bruselu.“

Citát číslo dvě. „Nač je to Spojeným státům? Nač? Tisíce kilometrů od území národního státu! To nemáte co dělat? Máte plno problémů na hranici, máte problémy s migrací, problémy se státním dluhem, který je více než 33 bilionů dolarů. Nemáte co na práci, tak válčíte na Ukrajině?“

První je Andrej Babiš v projevu na sjezdu ANO. Druhý je Vladimir Putin v monologu před Tuckerem Carlsonem. Oba jsou to někdejší členové komunistické strany a spolupracovníci totalitních tajných služeb.

Dědictví komunistické strany prostě žije. Po listopadu 1989 ho držely při životě různé partaje a hnutí. Normalizační KSČ však prozatím nikdo neoživil tak věrně jako ANO. Vzhledem k politické DNA jejího vůdce je to jen logické. Ostatní podržtaškové se radostně přizpůsobují. Alena Schillerová ukončila svůj projev slovy kopírujícími komunistický slogan. Jen neřekla Ať žije KSČ!, nýbrž Ať žije hnutí ANO!

Správně, pokrok nezastavíš, i když atmosféra sjezdu ANO byla hodně podobná atmosféře sjezdu KSČ. Ostatně to můžete posoudit sami.

Babiš hněvivě tepal odpůrce ANO, že toto hnutí nazývají nebezpečím pro naši zemi. To je vzácný případ, kdy říká pravdu. Nebezpečí? ANO.

Očima Saši Mitrofanova: Prezidentovy úkoly a jejich průběžné plnění

Komentáře

Reklama

Výběr článků

Načítám