Hlavní obsah

Zvonce můžou zvonit dál, bavorská farmářka uspěla u soudu

Vrchní soud v Mnichově ve středu zamítl stížnost obyvatele bavorského městečka Holzkirchen, který si stěžoval na farmářku v sousedství kvůli podle něj příliš hlučným zvoncům jejích krav. O sporu, který se vlekl více než pět let, informovala agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Verdikt vítá farmářka Regina Killersová. „Jde o naši tradici, pokud by soud stěžovateli vyhověl, byl by to konec Bavorska,” hájila podle deníku Süddeutsche Zeitung používání kravských zvonců Killersová.

Už v září 2015 se farmářka se stěžovatelem a jeho ženou dohodla, že její krávy se budou pást minimálně 20 metrů od jejich domu. To ale podle souseda nepomohlo, takže muž podal v roce 2017 další stížnost. V ní žádal, aby louka před jeho domem nebyla používána k pastvě.

Údajná škoda za miliony

Muž tvrdil, že on i jeho manželka nemohou kvůli zvoncům krav spát a mají z toho deprese. Argumentoval i tím, že mouchy, které kvůli kravám ve větším množství létají u jeho domu, mohou přenášet nemoci.

Tvrdil také, že zvonce jsou pro krávy nepříjemné a že jde o týrání zvířat. Újmu, kterou podle stěžovatele farmářka pastvou krav u jeho domu jemu a manželce způsobila, muž vyčíslil zhruba na 100 tisíc eur (2,6 milionu korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám