Hlavní obsah

Zvířecí celebritu utratili, rozloučit se s ní přišly tisíce lidí

K významným obyvatelům oblasti kolem Los Angeles patřil ještě do konce minulého roku samec pumy americké. Po střetu s vozidlem musel být utracen, a tak se s ním v sobotu přišly rozloučit tisíce lidí.

V Los Angeles oslavují proslulou pumu P-22.Video: Steve Winter and National Geographic, Reuters

 
Článek

Oblíbený zvířecí obyvatel byl znám pod označením P-22, kde P znamená puma a číslo 22 je pořadí mezi sledovanými kusy. Žil v Griffithově parku a občas se někomu podařilo jej zahlédnout nebo i vyfotit.

V poslední době se však čím dál častěji pouštěl do obydlených oblastí a začal například útočit na psy. V prosinci jej tedy ve čtvrti Los Feliz ochránci přírody odchytili a převezli do záchranné stanice. Ukázalo se však, že jej předtím podle všeho srazilo auto a jeho zranění byla natolik vážná, že musel být nakonec utracen.

Mezi lidmi byl ovšem P-22 tak populární, že se na jeho počest v sobotu konala velká veřejná rozlučka. Nebyla to však smuteční akce, ale spíše vzpomínková oslava této divoké šelmy, která téměř celý život strávila v blízkosti lidí.

Nejslavnější fotografie P-22

Vzpomínka se konala v amfiteátru přímo v Griffithově parku, jehož kapacita je téměř šest tisíc lidí, a vstupenky se vyprodaly za pár hodin. Na pódiu se střídali umělci i řečníci, mezi nimiž byli například i herec Rainn Wilson nebo kongresman Adam Schiff.

Los Angeles začalo v předchozích týdnech zvažovat i další způsoby, jak toto výjimečné zvíře uctít. Ve hře je například možnost přidat P-22 na městskou vlajku, kde již teď jsou lev, orel a medvěd, nebo mu vztyčit sochu v Griffithově parku.

Padl také návrh odhalit P-22 hvězdu na hollywoodském chodníku slávy, ale organizace, která jej spravuje, argumentuje tím, že to nebyl herec, zpěvák, ani nebyl nijak jinak činný v zábavním průmyslu.

Puma celebrita musela do útulku. V parku zakousla čivavu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám