Hlavní obsah

Ztraceného psa objevili o sedm let později a 1600 kilometrů dál

Minulou středu se nejmenovaná žena z Floridy rozplakala dojetím, když držela v náručí třináctiletého křížence jorkširského teriéra. Naposledy ho viděla před dlouhými sedmi lety, kdy se Seržant Pepper ztratil. Nyní byl díky mikročipu nalezen úřady v Michiganu, o více než 1600 kilometrů dál.

Foto: Eaton County Animal Control

Seržant Pepper se po sedmi letech opět shledal se svou původní majitelkou.

Článek

O netradičním shledáním informoval na sociálních sítích Úřad pro kontrolu a ochranu zvířat michiganského okresu Eaton. Do jednoho z jejich útulků se totiž malý psík před několika dny dostal.

Zaměstnanci zběžně psa proskenovali, zda v sobě nemá mikročip. Měl a k jejich údivu se ukázalo, že pes byl nahlášen jako ztracený už v roce 2014.

Tehdy se ztratil jisté rodině z Floridy. Jeho majitelka sice na internetu našla inzerát, který oznamoval nález jejího psa, když na něj ale odpověděla, ukázalo se, že o psa se přihlásil někdo jiný a vlastnictví pouze předstíral. Pes mu ovšem byl vydán.

Rodina nahlásila krádež policii i firmě, která spravovala údaje v mikročipu, ale po Seržantu Pepperovi se slehla zem. Až do minulého týdne, kdy se objevil o více než 1600 kilometrů dál.

Posledních pět let žil pes s rodinou, která neměla tušení o tom, že je očipovaný a kradený. Pes se jim nedávno ztratil a dostal se do útulku. Michiganská rodina projevila dle úřadu velké pochopení a nebránila se vrácení psa původním majitelům.

Hledala nového mazlíčka, v útulku objevila vlastního psa

Koktejl

Jeho panička se tak s ním mohla po dlouhých 7 letech opět shledat. Nikdy se nevzdala naděje, že by mohl být Seržant Pepper nalezen, a tak neustále aktualizovala údaje na mikročipu a platila za jeho udržování.

I díky tomu se jí pes vrátil. Doma se prý znovu rychle zabydlel a vedle svých lidských páníčků se setkal i s jedním ze svých bratrů ze stejného vrhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám