Hlavní obsah

Zpráva o UFO: Více než mimozemšťanů se americké úřady obávají tajných zbraní protivníků

Fenoménu UFO, nebo spíše UAP (Unidentified aerial phenomena – neidentifkovaný vzdušný jev), je poslední roky věnována velká pozornost. Oči všech příznivců podobných záhad se upírají k 25. červnu, kdy má být odtajněna zpráva zabývající se 120 pozorování UAP v posledních dvaceti letech. O části obsahu očekávaného dokumentu nyní informoval deník New York Times.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nevíme, co to je a jak se to hýbe, potvrdil Obama armádní záznamy UFOVideo: Reuters

 
Článek

Americký deník hovořil s několika vysoce postavenými úředníky o tom, co by mohla zpráva obsahovat. Žádný ze 120 případů, které zkoumá není důkazem o existenci mimozemského života působícího na naší planetě, uvedly zdroje deníku. To ale neznamená, že by byly zkoumané případy spolehlivě objasněny.

Úřady mohou mít důvod ke znepokojení. Zpráva totiž uvádí, že žádný ze zkoumaných případů nemá souvislost s projekty americké armády nebo jinými pokročilými projekty vlády. Podle zdrojů tak odpadá možnost, že by byly členy námořnictva pozorovány vývojové programy, jež se snaží Amerika uchovat v tajnosti.

Máme záběry UFO, přiznal Obama

Amerika

Rozvědka věří, že minimálně část pozorovaných UAP mohla být experimentální technologie vyvíjená jinou mocností, nejpravděpodobněji Ruskem nebo Čínou. Jeden z úředníků vyjádřil své obavy, že se zdá být jasné, že Rusko či Čína experimentují s nadzvukovými technologiemi.

Rusko do podobných technologií značně investuje, neboť věří, že by mohly být schopné překonat americkou technologii raketové obrany. Čína některé své hypersonické technologie předvádí na vojenských přehlídkách. Kdyby se podezření vyplývající z dokumentu potvrdilo, znamenalo by to, tvrdí zdroje New York Times, že rivalové USA mají značný technologický náskok.

UFO versus UAP
Pro Pentagon jsou pozorování objektů, které mohou potenciálně ohrozit bezpečnost pilotů, nesmírně důležitá. Potýká se však s tím, že vzhledem ke zprofanovanosti termínu UFO mají piloti obavy podobná setkání hlásit. V lepším případě mají strach z posměchu, v tom horším čelí podezření, že mají psychické problémy, což by je mohlo připravit o kariéru pilota. I proto se armády po celém světě termínu UFO (Unidentified Flying Object – neidentifikovaný létající předmět) vyhýbají a dávají přednost nové zkratce UAP (Unidentified Aerial Phenomena – neidentifikovaný vzdušný jev).

I když zpráva nepotvrzuje mimozemský původ neznámých těles, zároveň jej ani nevylučuje. Stále jde o případy, kdy pozorované objekty mění rychlost i směr letu způsobem, který nelze uspokojivě vysvětlit. V řadě případů nejde o vymyšlené báchorky, ale dobře zdokumentovaná pozorování vojenských pilotů.

Kulovité UFO zmizelo v moři. V USA zkoumají další neidentifikované vzdušné jevy

Amerika

Zdroje New York Times na závěr podotýkají, že odtajněná zpráva obsahuje přílohu, která zůstala v utajeném režimu. I když podle nich neobsahuje žádné informace o důkazu mimozemského života, samotný fakt, že zůstala utajena, dá vzniknout dalším spekulacím o tom, že americká vláda tají existenci mimozemského života.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám