Hlavní obsah

Zoufalý Brit nechtěl déle čekat na termín u zubaře. Vzal kleště a vytrhl si bolavou stoličku sám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Padesátiletý Brit půl roku bojoval se silnou bolestí zubu. Pokoušel se objednat u několika zubařů veřejného zdravotního systému, ale všude byly objednací lhůty příliš dlouhé. Sebral proto odvahu, kleště a vytrhl si nemocnou stoličku sám.

Foto: Profimedia.cz

Chris Langston ukazuje, jak si sám vytrhl bolavý zub.

Článek

Zoufalý otec rodiny Chris Langston ze západoanglického Oswestry deníku Daily Mail řekl, že si nemohl dovolit soukromého lékaře, který by mu pomohl ihned. Zákrok by v takovém případě neproplatila zdravotní pojišťovna a pacient by musel sáhnout do vlastní kapsy.

Muž, jenž pracuje jako detektor kovů, měl bolesti při jídle, pití a nakonec i při mluvení. „Byly to nejhorší bolesti mého života. Donutilo mne to jíst jen polévku a rohlíky,“ vylíčil své pocity.

Když už bylo utrpení nesnesitelné, vzal kleště a odebral se do koupelny, kde se odhodlal k zákroku. Sotva se zubu dotkl, byly návaly bolesti ještě intenzivnější.

„Kov na zubech není příjemný pocit. Když jsem jej popadl, říkal jsem si, jestli už táhnu, nebo ještě ne. Byl to šok,“ vzpomínal pan Chris.

Dentisté z New Jersey dělají zadarmo nové zuby policistům a záchranářům

Koktejl

Pak už šlo všechno, byť za velkého úpění, velmi rychle, ale po svévolné „operaci“ prý málem omdlel a cítil se velmi zesláblý. Bylo i „trochu krve“, děti byly zděšené.

Po zákroku pil silný čaj a o týden později se už mohl konečně v klidu najíst. Bolesti sice ještě cítí, ale se svým výkonem samozvaného zubaře je podle svých slov spokojen.

„Teď už si můžu dát steak. Bolest není zdaleka tak hrozná jako předtím. Ale ještě to bolí,“ řekl.

Přesto ostatním takový postup nedoporučuje. „Bylo to strašné. A dokážu si představit, že zubař při čtení tohoto článku bude obracet oči v sloup,“ řekl.

Frontu před novou zubní ordinací v Bristolu rozháněla policie

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám