Hlavní obsah

Zmizela soška z Draculova hradu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUKUREŠŤ

Rumunská policie vyhlásila pátrání po sošce ze 13. století, která se během bouřky ztratila z uzamčeného pokoje na Draculově hradě.

Foto: Martina Žáčková

Ze sjezdovky mohou lyžaři ve Ski areálu Razula zamířit rovnou do bazénu.

Článek

"Do hradu uhodil blesk. Celá budova se náhle ponořila do tmy. Když začalo osvětlení opět fungovat, soška byla pryč," říká šéf vyšetřovatelů Danut Sindrilau a připouští, že zůstává záhadou, jak se zloděj vloupal do místnosti. "Síň byla mimořádně dobře zabezpečena několika visacími zámky. A na těch nebyly vidět žádné známky násilné manipulace. Přitom brány byly zavřené a téměř metr tlusté zdi nemají žádná okna."

Policisté však odmítají připustit, že by v záhadě měly prsty zlé mocnosti ze záhrobí. Zmizení sošky spíše souvisí s její odhadovanou hodnotou, která v přepočtu činí 36 milionů korun.

 Soška z mramoru a vyvřelé horniny stála na svém místě v přístěnku na Draculově hradě od 13. století. Byla tu i v 15. století, kdy zde měl sídlo kníže Vlad Tepeš, který byl inspirací spisovateli Bramu Stokerovi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám