Hlavní obsah

Zloději žádali nižší trest, protože ukradli zboží ve slevě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva zloději z Colorada se snažili odejít od soudu s nižšími tresty na základě toho, že ukradli zboží ve slevě. Soudce ovšem na tuto hru nepřistoupil a oba je poslal do vězení.

Foto: Profimedia.cz

Zloděj v obchodě

Článek

Padesátiletý Michael Green a sedmatřicetiletý Byron Bolden byli přistiženi při krádeži v nákupním centru Kohl’s v coloradském městě Parker. Chtěli uniknout se značkovými kuchyňskými spotřebiči, oblečením a obuví, jejichž celková hodnota byla vyčíslena na 2095 dolarů (přibližně 50 tisíc korun).

Problém však spočíval v tom, že v Coloradu jsou krádeže do dvou tisíc dolarů považovány za přestupek, zatímco nad touto hranicí již jde o trestný čin. Obhájci obou mužů se tak podle webu Denver 7 u soudu snažili argumentovat tím, že odcizené zboží bylo v době krádeže ve slevě, respektive že zloději u sebe měli slevové kupony.

„Že je nějaké zboží ve slevě, ještě neznamená, že je lze ukrást. Obžalovaní si to nyní budou muset promyslet ve vězení,“ uvedl v tiskové zprávě okresní prokurátor John Kellner. Zároveň dodal, že obchodníci v tamější komunitě již mají krádeží plné zuby, a jeho úřad tedy bude podobné zloděje aktivně stíhat.

Michael Green si tak ve vězení posedí patnáct měsíců, zatímco jeho komplic Byron Bolden tam stráví pouze devadesát dnů. K tomu však ještě dostal podmínečnou zkušební dobu v délce osmnácti měsíců.

Zloděj se maskoval krabicí na hlavě. Pak neviděl na lup, tak se ukázal

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám