Hlavní obsah

Zloděj v Anglii narazil autem majitele vozu na zeď, až se zřítila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neuvěřitelnou drzost a bezohlednost prokázal zloděj v anglickém Doncasteru, když přišel ukrást auto majiteli, který vůz nastartoval ve snaze jej trochu rozmrazit. Majitel na chvíli vozidlo opustil, čehož pachatel okamžitě využil.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Incident, který se odehrál na začátku prosince, zachytila domovní kamera. Na záběru je vidět, jak zloděj nastupuje do nastartovaného vozidla a chystá se vycouvat z parkoviště.

Jednatřicetiletý majitel to zpozoroval a přiběhl k vozu, načež otevřel dveře u řidiče, aby zloději zabránil v odjezdu. To ale pachatele neodradilo. Začal rychle i s otevřenými dveřmi couvat a natlačil majitele na cihlovou zeď.

Náraz byl tak silný, že se část zdi zřítila k zemi a majiteli auta způsobil vážné zranění. Zloděj mezitím ujel. Na videu je dále vidět, jak se majitel vozidla pokouší vstát a opět padá k zemi.

Nakonec sebral síly a dokulhal do domu, aby vyrozuměl policii a přivolal si pomoc. Muž skončil v nemocnici, kde se musel podrobit operaci.

Policisté mezitím ukradené auto našli, po zloději ale ještě pátrají. Vyšetřovatel Peter Throp vyzval veřejnost, aby v tomto ročním období, kdy jsou chladnější a delší noci, byli ostražitější. „Pokud potřebujete rozmrazit auto ráno před odchodem do práce nebo kdykoli odjíždíte z domu, nastartované vozidlo neopouštějte,“ varoval podle serveru ITV News.

Britská asociace pojišťovacích makléřů (BIBA) upozornila motoristy, že nemusí mít nárok na náhradu škody v případě odcizení vozu, jestliže jej nechají s běžícím motorem bez dozoru.

Nechal nastartované auto a šel nakoupit. Ujel mu s ním zloděj

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám