Hlavní obsah

Nechal nastartované auto a šel nakoupit. Ujel mu s ním zloděj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkou dávku naivity projevil řidič Volkswagenu Golf, který zaparkoval své auto před jedním z obchodů v Ostravě-Porubě, nechal ho nastartované a odskočil si koupit svačinu. Využil toho náhodný kolemjdoucí, který do auta nasedl a ujel s ním. Policie vůz vypátrala, zloděj s ním ale chtěl ujet a během svého úprku havaroval.

Pronásledování vozidlaVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu informovala v úterý mluvčí ostravské policie Eva Michalíková. Automobil podle ní policisté zařadili do databáze kradených vozů. Vypátrat se ho podařilo následující den při běžné silniční kontrole.

„Řidič v golfu však na výzvu k zastavení reagoval přesně opačně, šlápl na plyn a zvýšil rychlost. Policejní vozidlo se nejdříve snažil svou zběsilou jízdou setřást, ale během okamžiku se do pronásledování připojily další hlídky,“ uvedla mluvčí.

Foto: Policie ČR

Nabourané odcizené auto

Vozidlo ujíždělo směrem na Svinov, poté zběsilou jízdou pokračovalo ulicemi Nad Porubkou, Francouzskou a na ulici Opavskou. Nakonec prchající řidič odbočil směrem na Martinov, kde se stále snažil policistům ujet. „Nakonec odbočil do slepé ulice, která vedla k rampám jedné prodejny. Řidič golfu se přesto nevzdal a dal se na útěk. Během okamžiku však muži zákona podezřelou osobu zadrželi. Svou nebezpečnou jízdou přes obec mnohdy překročil stokilometrovou rychlost, naboural do svodidel a ohrožoval všechny účastníky silničního provozu,“ dodala Michalíková.

Ve zkráceném přípravném řízení bylo 31letému muži sděleno podezření z neoprávněného užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí. „Jak sám u výslechu uvedl, neměl v plánu auto prodat, chtěl se údajně jen projet. Podezřelý má více než deset záznamů v rejstříku trestů, včetně zákazu řízení. V případě odsouzení mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi,“ dodala mluvčí.

Devatenáctiletý muž těžil na Táborsku dřevo načerno, teď ho stíhá policie

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám