Hlavní obsah

Žádné pilulky, kouzelné nápoje či chemie. Muž si změnil život svépomocí

Novinky, nčs

Osmadvacetiletý Brit Darren McClintock se potýkal s morbidní obezitou. Láska k nezdravému jídlu, kterým se denně cpal, ho přivedla až do stavu, kdy jej jeho váha začala ohrožovat na životě. A tak si pořízek s přezdívkou „Dibsy“ řekl dost.

Foto: koláž Novinky, Profimedia.cz

Proměna Dibsyho během necelého roku.

Článek

Dibsy v dobách „největší slávy“ vážil okolo 260 kilogramů. Mladého muže trápila zejména závislost na nezdravém jídle z řetězců rychlého občerstvení. Jak sám říká, málem se „ujedl k smrti“. Koncem loňského roku se tak rozhodl, že dá fast foodům sbohem a začne na sobě tvrdě pracovat.

V jeho úsilí Dibsymu pomohl osobní kouč Mike Hind, jenž je zastáncem „staré školy“. „Žádné pilulky, žádné kouzelné nápoje, žádná chemie. Dibsy šel cestou diety a cvičení, to je celé,“ říká jeden z nejuznávanějších osobní trenérů na ostrovech.

Foto: Profimedia.cz

Při tréninku tekl pot i slzy.

Výsledky na sebe nenechaly dlouho čekat. Za prvních 15 týdnů měl Dibsy dole přes 50 kilogramů, a i když se pochopitelně rychlost shazování kilogramů postupně zpomalovala, za necelý rok dokázal Brit zhubnout na polovinu původní váhy. V průměru během procesu dokázal hubnout rychlostí zhruba 600 gramů denně.

„Nyní zase žiju. Je to neskutečný pocit,“ prozrazuje Dibsy, který však neměl při svém snu na růžích ustláno. „Byly momenty, kdy brečel, bylo mu zle, ale vždycky se přes to dostal a vydržel,“ chválí svého svěřence Hind.

Nákladné operace

Momentálně 120 kilogramů vážící muž řeší další problém. Po rychlém zhubnutí mu na těle zůstala přebytečná kůže, kterou bude potřeba odstranit. Nákladné operace, které vyjdou na zhruba 15 tisíc liber (448 tisíc Kč), jsou však mimo jeho finanční možnosti. Založil tak internetovou sbírku a věří, že jeho příběh neskonalé vůle přesvědčí lidi, aby mu jeho sen pomohli dokončit.

Foto: Profimedia.cz

Našel si také přítelkyni Jade.

Další ovoce své práce sklízí Dibsy v soukromém životě. V září se mu i díky změně vizáže povedlo seznámit se s přítelkyní Jade, budoucí zdravotní sestřičkou. „Je úžasná, ještě před rokem a půl bych nevěřil tomu, že se mi tohle povede,“ dodává šťastný muž, jenž na své cestě k novému tělu hodlá pokračovat i nadále.

Reklama

Výběr článků

Načítám