Hlavní obsah

Ženy napadl na zvířecí farmě hroch, pomstily se po svém

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepříjemný zážitek mají za sebou dvě ženy z Jihoafrické republiky, které začátkem listopadu navštívily farmu ve městě Hoedspruit. Tam žijí dva ochočení hroši, kteří měli ženy údajně napadnout a zranit. O zkušenost se Natasha Vranyová podělila i na internetu, kde farmě udělila v hodnocení jedinou hvězdičku.

Foto: Profimedia.cz

Hroši na farmě jsou ochočení.

Článek

Devětatřicetiletá žena farmu Tonyho a Shirley Joubertových navštívila s 62letou sestřenicí Belindou Newmanovou, která se s majitelem firmy dlouhé roky zná.

V areálu žijí dva ochočení hroši, 21letá Jessica a devítiletý Richie, kteří jsou často k vidění při kontaktu s návštěvníky. Ti je s oblibou krmí například sladkými bramborami.

Vranyová nicméně tvrdí, že to byl právě Richie, jenž dvojici napadl a vážně poranil. S tím však nesouhlasí majitel farmy, který je názoru, že na ženy zaútočilo divoké zvíře, a nikoliv ochočený samec.

K útoku mělo podle napadených žen dojít na trávníku před farmou Joubertových. „Richie se vyřítil z řeky a strhl mě na zem, pokousal mě na nohou a házel se mnou jako s hadrovou panenkou. Měla jsem obě nohy v jeho tlamě,” uvedla Newmanová.

Na pomoc jí přispěchala sestřenice, ale zvíře ještě více vyprovokovala. „Richie mě táhl do vody, křičela jsem na Tonyho, aby mi pomohl,” popsala dramatické chvíle Jihoafričanka serveru Independent Online.

Vranyové se nakonec podařilo zvíře donutit, aby její sestřenici z tlamy pustilo, ale pozornost rozzuřeného samce se obrátila na ni samotnou a byla vážně zraněna na břiše.

Snažil se uplavat aligátorovi. Měl víc štěstí než rozumu

Koktejl

„Byla jsem zraněná a omdlela jsem v kuchyni, když jsem běžela pro pomoc. Jakmile jsem se probrala, Belinda stála nade mnou a pokusila se zakrýt mi otevřenou ránu na břiše. Doslova v rukách držela moje střeva,” popsala hrůzný zážitek Vranyová, jež požádala majitele farmy, aby zavolal záchranáře.

Ten však podle Vranyové zranění zlehčoval a se zavoláním pomoci souhlasil v případě, že ženy řeknou, že se napadení stalo mimo jeho pozemek a má ho na svědomí divoké zvíře.

Majitel farmy nesouhlasí

Pomoc nakonec Joubert přivolal a obě ženy byly převezeny do nemocnice, kde podstoupily operace. „Do teď mám noční můry. Ta bolest je neskutečná, pořád se bojím o život,” tvrdí teď Vranyová.

Majitel farmy Joubert má nicméně odlišný pohled na situaci a tvrdí, že k incidentu došlo mimo jeho pozemek.

Divokého hrocha prý udeřil kamenem do hlavy a následně přivolal pomoc. Oba ochočení hroši podle něj spali v tu dobu nedaleko domu. Rovněž popřel tvrzení Vranyové, že by odmítal přivolat pomoc.

Zatímco je celá událost vyšetřována, Vranyová už našla první způsob, jak se farmě pomstít. Na portál TripAdvisor napsala recenzi, kde popsala, k čemu mělo podle ní dojít. Není překvapením, že v rámci recenze udělila jedinou hvězdičku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám