Hlavní obsah

Ženich krátce před svatbou zemřel, nevěsta si ho stejně vzala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Láska čtyřicetileté Filipínky a jejího snoubence byla natolik silná, že se nevěsta nechala oddat i přesto, že muž zhruba měsíc před svatbou zemřel. Při obřadu seděla vedle jeho rakve.

Foto: Profimedia.cz

Nevěsta

Článek

Mary Jane Escribanová a Jestoni Haincadto tvořili pár přesně pět let, když Jestoniho na začátku měsíce postihla srdeční příhoda a po dvou dnech v nemocnici zemřel. Stalo se tak 5. května, tedy přesně v den, kdy snoubenci plánovali oslavit páté výročí svého vztahu.

V té době také vrcholily přípravy na svatbu, která se měla konat v červnu. Mary Jane smrt snoubence samozřejmě zcela zdrtila, ale podle serveru Cebu Daily News uviděla boží znamení, které jí naznačilo, že si má Jestoniho vzít, i když už nežije.

V sobotu 13. května se tak v jejich rodném městečku konala svatba, při níž smutná nevěsta seděla vedle ženichovy rakve. Obřadu se zúčastnili i členové obou rodin.

„Je velmi bolestné na to myslet, už nikdy nebudu červnová nevěsta,“ narážela Mary Jane na skutečnost, že se podle v mnoha zemích populární tradice chtěla vdávat v červnu. „Ale pokud to byla boží vůle, vrátím tě Pánu,“ řekla také při obřadu.

Vedle toho však odhodlaně doplnila, že se rozhodla vzít si Jestoniho i navzdory jeho předčasnému skonu, aby ukázala, jak silná jejich láska byla, a také aby splnila slib, který svému snoubenci dala.

Rodiče jim svatbu zakázali, tak se vzali až po 60 letech

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám