Hlavní obsah

Žena ukradla aligátora ještě jako vajíčko. Po 20 letech se vrátil do zoo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ochránci přírody z Texasu objevili poblíž Austinu aligátora, kterého jeho majitelka nelegálně chovala doma. Ukázalo se, že jej před zhruba dvaceti lety ukradla ze zoo ještě jako vajíčko.

Aligátor, kterého ukradli ze zoo jako vajíčko, se po 20 letech vrátil zpátky.Video: AP

 
Článek

Nelegálně chovaného aligátora jménem Tewa objevili pracovníci texaského odboru pro přírodu náhodou, když prošetřovali jinou záležitost. Nejmenovaná žena, která zvíře chovala doma, se při té příležitosti také přiznala, že Tewu před zhruba dvaceti lety ukradla ještě jako vajíčko ze zoo Animal World & Snake Farm poblíž Austinu.

Tam tehdy pracovala jako dobrovolnice, takže měla přístup i do míst, kam se veřejnost běžně nedostane. „Dala si ho do kapsy a odjela s ním,“ řekl jeden ze zaměstnanců zoo poté, co se aligátor našel.

Spolupráce s ochránci přírody byla podle něj příkladně rychlá. Stačil jeden telefonát a lidé ze zoo se pro aligátora rozjeli, odvezli si ho a začali ho adaptovat jako nového člena místní aligátoří skupiny, kde by měl zůstat až do konce života. Aligátoři se mohou dožít vysokého věku až 80 let.

Podle televize NBC byla zlodějka obviněna z nelegálního držení vejce a nepovoleného chovu aligátora.

Starosta v Mexiku pojal za choť samici aligátora, žádala si to tradice

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám