Hlavní obsah

Starosta v Mexiku pojal za choť samici aligátora, žádala si to tradice

Jiný kraj, jiný mrav. Toto rčení platí i u rituálů, které se týkají vstupu do oficiálního úřadu. Zatímco jinde přebírají hodnostáři těžké řetězy, případně další odznaky svého úřadu, v devítitisícovém mexickém městečku San Pedro Huamelula čeká starostu rovnou sňatek. A to dost speciální.

Foto: Profimedia.cz

Starostovou nevěstou se stala samice aligátora

Článek

Už 230 let trvá tradice, kdy si starosta městečka nacházejícího se v Oaxace v jihozápadním Mexiku musí vzít za choť samici aligátora. Sňatek symbolizuje sepjetí obce s ještěří princeznou, bohyní, která má zaručit štěstí rybářům a hojnost celé obci.

I Victor Hugo Sosa Garcia tradiční rituál naplnil. S ještěří princeznou, kterou ztvárňovala sedmiletá aligátoří samička Alicia Rubí si zatančil a dal si i polibek. „Žádáme přírodu o dostatek deště, o dostatek jídla, abychom v řece měli ryby,“ promluvil po polibku Sosa. Pak začal průvod, kde šla nevěsta z ruky do ruky mezi občany za doprovodu hudby.

Elia Edith Aguilar, aligátorova kmotra, která svatbu organizovala, řekla agentuře Reuters, že strávila spoustu času pečlivým výběrem šatů, které si zvíře na obřad obléklo. „Dává mi to ohromný pocit štěstí a jsem velmi hrdá na své kořeny,“ uvedla dále Aguilar. „Je to velmi krásná tradice.“

Reklama

Výběr článků

Načítám