Hlavní obsah

Žena dostává každý rok k Valentýnu květiny od šest let mrtvého manžela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

John Maver z Kalifornie sice již déle než šest let nežije, ale jeho manželce Dianě od něj přesto každý rok na svatého Valentýna přijde kytice růží a lilií. John to tak zařídil krátce před svou smrtí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

John a Diana Maverovi spolu strávili téměř celý život. Jejich manželství totiž sice trvalo „jen“ 47 let, ale poznali se už na střední škole, když jim bylo šestnáct. A že jejich vztah nebyl ani po tak dlouhé době pouhou formalitou, dokazuje Johnův nápad, který realizoval krátce před svou smrtí v roce 2017.

Nastavil totiž pravidelnou platbu tak, aby jeho dnes sedmasedmdesátiletá Diana každý rok na Valentýna dostala kytici svých oblíbených bílých růží a lilií. John a Diana jsou tak zcela jasným důkazem, že láska až za hrob skutečně existuje.

Manželé spolu měli tři děti. Jejich dcera Marilee Heardová je přesvědčená, že její otec je zkrátka ten ze všech největší romantik. „V jeho světě fungují různá kouzla, a tak se mamince každý rok u dveří objeví kytice. Měli byste vidět ten její úsměv. Ta radost, která ji vždy zaplaví, je neuvěřitelná,“ řekla Marilee americkým médiím.

Společně s kyticí navíc každý rok přijde i lístek se vzkazem: „Mám jen jedno srdce, a to jsi ty. Vždycky budeš můj Valentýn,“ píše John každý rok Dianě.

Voják hledá dívku

Server Daily Mail v souvislosti s tímto dojemným příběhem upozornil také na případ amerického vojáka Estebana Pereze, který již přes čtvrt století každý rok na Valentýna stojí v uniformě a s květinami ve městě Nuevo Laredo na hranici mezi Texasem a Mexikem.

V roce 1996 tam totiž potkal dívku, již označuje jako Cecilii, ale ta jej po několika měsících opustila, údajně kvůli jeho pracovním povinnostem v armádě. Od té doby se tedy Esteban každý rok 14. února vydává do místa jejich setkání a snaží se dívku najít.

„Přestanu sem chodit, až se vdá nebo až bude mít děti,“ řekl kdysi Esteban. On sám se nikdy neoženil, děti nemá, a dokonce si nikdy ani nehledal žádnou jinou dívku. „V žádné bych neviděl to, co v Cecilii,“ je přesvědčen dnes devětapadesátiletý muž.

Rodiče jim svatbu zakázali, tak se vzali až po 60 letech

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám