Hlavní obsah

Zemřela nejstarší siamská dvojčata

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože měla dvojčata srostlé lebky, dokázala se vzepřít lékařským předpovědím a věnovat se svým kariérám a samostatným koníčkům. Lori a George Schappellovi se narodili v roce 1961 v Pensylvánii s částečně srostlými lebkami a sdíleli životně důležité cévy a 30 % mozku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle nekrologu, který na internetu zveřejnila společnost Leibensperger Funeral Homes, dvojice zemřela 7. dubna v nemocnici v Pensylvánii. Příčina smrti zůstává neznámá.

Od roku 2022 drželi titul nejstarších žijících srostlých dvojčat na světě. Stali se také prvními srostlými dvojčaty stejného pohlaví, která se identifikovala různými gendery poté, co se George, který se narodil jako žena, v roce 2007 prohlásil za transgendera.

Nejstarší siamská dvojčata oslavila padesátiny: Žijeme normálně, tvrdí

Koktejl

Dvojčata Schappellova se vzepřela všem lékařským předpovědím, podle kterých se neměla dožít ani 30 let. Podařilo se jim žít oddělené životy i přes fyzické spojení.

George se podle Guinnessovy knihy rekordů těšil úspěšné kariéře country zpěváka, zatímco Lori vyhrávala trofeje v kuželkách. Vystupovali také v mnoha dokumentárních filmech.

Na otázku, zda si přejí být odděleni, George v dokumentu z roku 1997 odpověděl: „Rozhodně ne. Moje teorie zní: proč opravovat něco, co není rozbité?“

Lori a George podle SkyNews přežili svého otce, šest sourozenců, několik neteří, synovců a širokou rodinu přátel.

Ve Vatikánu oddělili sestry srostlé lebkami, matka si přeje jejich křest od papeže

Koktejl

Reklama

Související témata:
Siamská dvojčata

Výběr článků

Načítám