Hlavní obsah

Zemřel Shakespeare. Smrt prvního očkovaného muže zmátla televizní moderátorku

Minulý týden zaznamenala britská média zprávu, že první muž na světě očkovaný proti covidu, jedenaosmdesátiletý William Shakespeare zemřel. Jeho úmrtí nemělo nic společného ani s koronavirem, ani s očkováním, zprávu však přejala i řada zahraničních médií. Zmatená argentinská moderátorka pak podotkla, že šlo o jednoho z největších dramatiků v dějinách.

Foto: Profimedia.cz

Shoda jmen britského dramatika (vlevo) a očkovaného seniora zmátla argentisnkou moderátorku.

Článek

Noelia Novilloová je moderátorkou argentinské televizní stanice Canal 26. Na sociálních sítích má půvabná žena mnoho ctitelů, nyní si ale uřízla z ostudy pořádný kabát.

William Shakespeare, jedenaosmdesátiletý důchodce z Coventry, byl očkován loni v prosinci a po devadesátileté Margaret Keenanové se stal druhým člověkem (mimo testovanou skupinu), která obdržela očkování. Shakespeare zemřel minulý čtvrtek na mrtvici, která podle vyjádření lékařů nesouvisela s covidem ani s očkováním.

Zprávu přinesla i argentinská stanice. Zatímco diváci na obrazovce mohli vidět záběry ze Shakespearova očkování, vizuál doprovázel komentář Novilloové. „Máme zprávu, která nás všechny šokovala, vzhledem k velikosti tohoto muže. Máme na mysli Williama Shakespeara a jeho smrt. Dozvíte se od nás jak a proč k tomu došlo,“ uvedla Novilloová.

„Jak víme, je to jeden z nejdůležitějších anglických spisovatelů – pro mě osobně maestro. Byl to první muž, který dostal vakcínu proti koronaviru, nyní v Anglii zemřel ve věku 81 let,“ uvedla Novilloová.

Za chybou mělo být vynechání interpunkce, pak se moderátorka omluvila

Zpráva se pochopitelně stala hitem sociálních médií, a tak moderátorka ihned přispěchala s vysvětlením. „Jsem si jistá, že v následujících hodinách tu reportáž uvidíte. Věděla jsem, co říkám, vždycky to vím. Ale vyjádřila jsem se špatně, vynechala jsem tečku, čárku, pár závorek,“ vysvětlila moderátorka, proč řekla to, co řekla.

Vtipálci samozřejmě vše vtipně okomentovali. „Vždyť je dělilo jen pár let,“ okomentoval to jeden z uživatelů Twitteru.

Druhým Britem, který dostal vakcínu, je William Shakespeare

Koktejl

„Netruchleme pro Williama Shakespeara. Žil život, jaký chtěl, a rozdával lidem radost po staletí,“ uvedl na adresu dramatika, který zemřel v roce 1616, další z uživatelů. „Tolik povyku pro Williama Shakespeara, ale už nezmínili, že nenapsal žádný hit už po staletí. Je přeceňován,“ přisadil si další.

Moderátorka se posléze za reportáž omluvila. „Každý může udělat chybu a já tu jsem, abych čelila těm svým,“ napsala na sociálních sítích. „Poučit se ze svých chyb. To je, oč tu běží,“ dodala. A internet jí odpustil. „Dělat chyby je lidské a ty jsi překrásná,“ shrnul za všechny jeden z fanoušků.

Reklama

Výběr článků

Načítám