Hlavní obsah

Želva se naučila otevřít vjezdová vrata u domu a utekla

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nonthaburi

Želví samec chovaný jako domácí mazlíček v Thajsku se naučil geniální kousek, který mu umožňuje únik na svobodu. Zvíře totiž zjistilo, jak hlavou odsunout kovová posuvná vrata u vjezdu do domu, čímž se mu naskýtá šance na úprk. Naposledy takto opustil dům 4. srpna, rozhodně to ale nebylo poprvé a zřejmě ani naposled. Videozáznam z jeho eskapád zveřejnila agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Notorická útěkářka: Želva se naučila odsunout kovová vrata u domuVideo: Reuters

 
Článek

Chytrý čtyřletý sameček želvy ostruhaté Plawaan vycítil, že svoboda je na dosah. Jako už několikrát odsunul pojízdná vrata a odvážně se vrhl v thajském Nonthaburi přes silnici ven. Volnosti si ale nakonec moc neužil. Když ho uviděli sousedi, přinesli ho zpět domů majitelce.

„Nejdřív jsem si myslela, že se brána otevřela, protože foukal vítr. Ale ukázalo se, že to byl můj domácí mazlíček, želva Plawaan, která vrata odtlačila hlavou,“ popsala majitelka Looknama Sakawaová.

Jak dále uvedla, občas se stane, že vrata zapomene zamknout. Toho pak prý „želvák“ při každé příležitosti využije a vydá se na útěk. „Myslím, že tentokrát utekl, protože měl hlad. Obvykle žral trávu na naší zahradě, ale já ji nechala posekat.“

Želva ostruhatá je velká suchozemská želva, jedná se o třetí největší druh tohoto zvířete na světě. Samci mohou měřit až 90 centimetrů a dosahovat váhy 25 až 40 kilogramů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám