Hlavní obsah

Ze Zoo Praha utekla samice medojeda kapského, může být agresivní

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ze Zoo Praha unikla v noci na úterý samička medojeda kapského Káča - partnerka Čerta známého i z billboardové kampaně Seznamte se! Naposledy byla viděna v serpentinách mezi Trojou a Bohnicemi. Pravděpodobně překonala elektrický ohradník a bariéru vysokou 160 cm.

Článek

Medojed kapský je černobíle zbarvená kunovitá šelma o velikosti 50 cm. V běžných situacích není podle vyjádření zoologické zahrady nebezpečný, při pocitu ohrožení se však může zachovat agresivně.

Medojed je encyklopediemi popisován jako inteligentní zvíře. Zajímavé je, že je v Guinnessově knize uváděno jako nejvíce nebojácné zvíře na světě. Medojed je všežravec. Loví ptáky, plazy i savce, ale dokáže si pochutnat i na ovoci a různých hlízách. Med, jenž se vyskytuje v jeho jméně, je pro něj pouze pochoutkou.

"Káča je naučená na ošetřovatele, kteří ji nějak oslovují, ale není pravděpodobné, že by od někoho cizího reagovala na své jméno," řekla Novinkám tisková mluvčí Zoo Praha Jana Ptačinská Jirátová.

Zoo Praha prosí obyvatele Troji a přilehlých městských částí, aby v případě, že zahlédnou medojeda, kontaktovali pracovníky zoologické zahrady na telefonním čísle 737 204 532.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám