Hlavní obsah

Zdrogovaný koloběžkář ujížděl policistům stokilometrovou rychlostí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australský soud poslal do vězení muže, který pod vlivem drog na elektrické koloběžce ujížděl policistům téměř stokilometrovou rychlostí. Hájil se tím, že spěchal do práce, ale soudce tím neobměkčil.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Soud v australském hlavním městě Canberra před pár dny vynesl verdikt v případu 38letého Jamese Colea. Ten loni 23. prosince ujížděl před policisty na elektrické koloběžce a při tom dosahoval až stokilometrové rychlosti.

Ze silnice na východě Cabberry po nějaké době odbočil na cyklostezku, kde jej nakonec jeden policista z koloběžky srazil a spolu s kolegou jej zatkl, přestože Cole se ještě chvíli snažil klást odpor.

„Prosím, jsou Vánoce a tak,“ řekl na místě policistům zároveň s tím, že zkrátka jen spěchá do práce. Nějakou dobu jej však zdržel ještě test na drogy, který ukázal přítomnost metamfetaminu.

Jeho obhájce navíc podle serveru ABC u soudu uvedl, že si Cole koloběžku koupil proto, že již dříve mu v důsledku řízení pod vlivem drog bylo odebráno řidičské oprávnění. Ale dodal, že muž je zaměstnán jako mechanik a před zatčením skutečně pospíchal do práce. Proto také navrhl, aby jeho klient nedostal žádný trest a byla mu nařízena jen odvykací terapie.

Z hloupostí nevyrostl

Prokurátor však upozornil, že Cole se snažil policistům za každou cenu uniknout, a pochopení pro obhajobu neměl ani soudce. Ten navíc vyjádřil pochybnosti nad možností Coleovy nápravy. „Jste daleko za věkem, kdy bych si mohl říct, že jste mladý a děláte hlouposti,“ zdůvodnil své rozhodnutí.

James Cole tak putoval na čtyři měsíce do vězení. Ale pokud se bude dobře chovat, zůstane tam pouze měsíc a zbytek trestu stráví v mírnějším komunitním zařízení.

Chytil je všechny. Britskému policistovi neutekl za šest let jediný zločinec

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám