Hlavní obsah

Zavřela svou kavárnu a šla pracovat zdarma ke konkurenci

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobré skutky najdou odezvu. O tom se přesvědčil pár, který provozuje kavárnu v americkém Oregonu. Zatímco majitel bojuje se zákeřnou chorobou, široké okolí jemu i jeho manželce vyjadřuje solidaritu a snaží se rodině pomoci, jak to jen jde. Třeba tak, že majitelka konkurenční kavárny na den zavřela svůj podnik a šla si k nim odpracovat šichtu zdarma.

Kavárna McAdamsových měla během dne, kdy ji obsluhovala majitelka konkurenčního podniku, rekordní tržby (Ilustrační foto)

Článek

Dave McAdams a jeho manželka Tina si před rokem otevřeli v Oak Grove v Oregonu kavárnu a hned měli plno hostů. Není se čemu divit, protože Dave se mezi sousedy stihl za svůj život zapsat nesmazatelným písmem jako trenér baseballu, pastor pracující s mládeží, člen Rotary klubu i skupiny portlandských lovců duchů.

Itálie zažádá o zápis kultury pití espressa na UNESCO

Cestování

Když mu lékaři zjistili nevyléčitelnou rakovinu lymfatických uzlin a předpověděli mu už jen pár týdnů života, byla to pro jeho věrné hosty rána a zajímali se, jak by mohli pomoci.

Den, kdy padaly rekordní tržby

Ve středu 11. prosince pak přišla rodinu podpořit i majitelka nedaleké kavárny. „Zavřela na celý den svůj vlastní podnik a zadarmo pracovala celou tu dobu u nás,“ svěřila se pro CNN Tina McAdamsová.

A ten den také v kavárně The Local Cofee Company, jak se McAdamsovic podnik jmenuje, padaly rekordní tržby. I se zpropitným se utržilo více jak 3 tisíce dolarů, tedy kolem 70 tisíc českých korun.

„Věděla jsem, že jim musím nějak pomoci, aby udrželi podnikání nad vodou a aby Tina mohla být s Davem,“ řekla Pixie Adamsová, majitelka kavárny Moonlight Coffeehouse.

Dave se na svou podporu dočkal i speciální edice kávy

Obě kavárny jsou od sebe vzdálené asi jen kilometr, ale jako konkurenci se jejich majitelé nevnímají. „Vždycky je budu považovat za přátele, ne za konkurenty,“ řekla Pixie Adamsová, která má navíc sama s rakovinou své zkušenosti.

Když zakládala svou kavárnu v roce 2017, bylo to právě poté, co se vypořádala s rakovinou prsu. „Budu dělat všechno, co je v mých silách, abych té rodině pomohla, sama jsem tvrdě bojovala o to, abych se dožila dalších narozenin“ předsevzala si Pixie.

A podobně to má i široké okolí, které chce Davovi vrátit všechno, co on udělal pro místní. Například pražírna kávy z Portlandu vyrobila 100 liber (tedy zhruba 45 kg) speciální kávové směsi pojmenované Dave’s Loved Deeply Brew. Všechny peníze utržené za prodej pražírna věnuje McAdamsovým.

Reklama

Výběr článků

Načítám