Hlavní obsah

Zaplatil si za přímý kontakt s černým panterem, do smrti toho bude litovat

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když padesátiletý Dwight Turner zaplatil chovateli exotické zvěře 150 dolarů (zhruba 3500 korun) za přímý kontakt s černým panterem, dozajista neměl tušení, že slibovaný zážitek na celý život bude mít tragické souvislosti. Panter totiž na Turnera zaútočil a potrhal mu hlavu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Případ, který se odehrál poslední srpnový den na americké Floridě, nyní řeší Floridská komise na ochranu životního prostředí (FWC). V hledáčku úřadu se ocitl majitel šelmy, čtyřiapadesátiletý Michael Poggi, který je obviněn z přestupku umožnění kontaktu s nebezpečným zvířetem a držení divokého zvířete v nevyhovujících podmínkách.

Toho se Poggi, do té doby provozující „útulek“ Poggi’s Animal House, měl dopustit tehdy, když Turnerovi slíbil, že ho za poplatek pustí k panterovi, kterého si bude moci podrbat na břiše a pohladit. Když Poggi otevřel klec a Turner vešel dovnitř a sedl si na lavičku, situace se rázem změnila v drama, při kterém šlo o život.

Panter (tak je označována černá mutace jaguára nebo levharta – o jaké zvíře přesně šlo, FWC neuvádí) se na Turnera vrhl a zakousl se mu do hlavy. Poggi se marně pokoušel se ke zvířeti během útoku dostat. Šelma Turnerovi zle potrhala hlavu, visela mu z ní část kůže a ucho měl do půli natržené. Muž byl okamžitě převezen do nemocnice, naštěstí však nešlo o zranění ohrožující na životě.

Honila hluchého psa, zasedl ji velbloud. Žena v USA si pomohla kousnutím do varlat

Koktejl

Během vyšetřování Michael Poggi přiznal, že si byl vědom, že podobnými akcemi se dopouští ilegální činnosti. Dál však svůj případ nekomentoval, další slyšení je naplánováno na 2. prosince.

Na své facebookové stránce o sobě Poggi tvrdí, že je „chovatelem exotických zvířat, který za svou pětatřicetiletou kariéru zachránil mnoho zvířat z ohrožených druhů“. Podle všeho se však jedná o dalšího z mnoha chovatelů, kteří se na exotických zvířatech snaží vydělat.

Reklama

Výběr článků

Načítám