Hlavní obsah

Zaměstnanec bostonského muzea umění moc nerozumí. Hmyz ale loví skvěle

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulý týden představilo bostonské Museum of Fine Arts speciální posilu do svého týmu. Stalo se jí teprve dvanáctitýdenní štěně výmarského ohaře jménem Riley. Starat se má především o to, aby sbírky zůstaly takříkajíc hmyzuprosté.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Štěně Riley je nejnovější posilou bostonského muzeaVideo: Reuters

 
Článek

Dnes už sotva někoho překvapí psi nasazovaní například k vyčenichání drog. Bostonské muzeum, které vlastní jednu z největších sbírek umění ve Spojených státech, se ale skvělý psí čich rozhodlo využít v boji s hmyzem, jenž může na uměleckých předmětech napáchat nezanedbatelné škody.

Malý Riley nyní podstoupí speciální trénink a za rok už bude schopen pomáhat svým páníčkům z muzejního oddělení, které má na starosti ochranu sbírek. Jak sdělila zástupkyně ředitele Katie Getchellová listu Boston Globe, díky svému čichu bude Riley schopen vypátrat hmyzí hnízda, které by člověk lidským okem nepostřehl.

Výmarští ohaři byli od 18. století chováni původně jako lovečtí psi, kteří kromě samotného lovu excelovali rovněž ve stopování. Proto mají skvěle vyvinutý čich. Jsou velmi inteligentní a temperamentní a kvůli šedému zabarvení srsti se jim občas přezdívá „šedý duch“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám